Persoonlijke bescherming voor een veilige werkomgeving

SOSvolaris is een professionele noodoproep- en alarmoplossing voor persoonlijke bescherming van medewerkers in productieomgevingen. Via het portaal heb je direct inzicht in de status van medewerkers, weet je of er een calamiteit is en wie er aanwezig zijn.

De oplossing van SOSvolaris is geschikt voor ieder productiebedrijf dat streeft naar het verbeteren van de persoonlijke bescherming van haar medewerkers. De alarming bestaat uit een online beheerportaal en verschillende mobiele personenalarmen die worden gedragen door productiemedewerkers.

Effectief oproepen en alarmeren

De apparaten van SOSvolaris zijn mobiel, compact, robuust en betrouwbaar. Het is een draagbaar hulpmiddel ter grootte van een kleine mobiele telefoon. Hiermee kan een productiewerker snel en eenvoudig oproepen en alarmeren. Daarnaast kan de drager meldingen en berichten ontvangen bij het alarm.

Het apparaat is voorzien van een duidelijk afleesbaar display waarop (enkel) relevante informatie verschijnt. Door trillingen en een luid alarm heeft het
apparaat een hoge attentiewaarde.

Door middel van valdetectie en inactiefmeldingen kan het apparaat ook automatisch alarmeren. Voor optimale persoonlijke bescherming kunnen de apparaten worden gekoppeld aan onze alarmcentrale.

Mogelijkheden:

  • Bellen naar alarmopvolger(s)
  • Berichten sturen en ontvangen
  • Man down en inactiviteit alarm
  • Outdoorlokalisering en indoorlokalisering
  • ATEX certificering

Altijd inzicht in de persoonlijke status en (indoor) locatie van werknemers

De apparaten van SOSvolaris werken samen met een online portaal en staan hier altijd mee in verbinding. Het portaal ziet via een veilige verbinding real-time alle (alarm)meldingen, statussen en locaties van werknemers. Dankzij unieke indoor lokalisatie technologie wordt de locatie ook binnen in een fabriekshal nauwkeurig geregistreerd. Dit kan erg handig zijn wanneer het een grote productieomgeving betreft, of wanneer er minder personen aanwezig zijn zoals bij de avond- of nachtploegen.

Met één druk op de knop kunnen de apparaten en het portaal elkaar gericht bereiken via tekst of spraak (bellen). Zo is de alarmopvolger onmiddellijk op de hoogte van een (nood)situatie en wordt er doelgericht gehandeld bij een ongeval of een andere opmerkelijke situatie.

Daarnaast kunnen de personenalarmen van SOSvolaris stand-alone functioneren.

Deze branches profiteren van persoonlijke bescherming van SOSvolaris

De alarmoplossing is geschikt voor ieder productiebedrijf dat streeft naar het verbeteren van de persoonlijke bescherming van haar medewerkers. De oplossing is onder andere geschikt voor de volgende branches:

Fabrieken
Boorplatform (ATEX)
Magazijnen
Havens
Energiecentrales
Datacentra

De personenalarmen kunnen worden worden gekoppeld met een alarmcentrale. Wij werken voor de alarmopvolging samen met STANLEY Alarmcentrale zodat er altijd iemand is voor de alarmopvolging. Bespeek de oplossing binnen jouw organisatie. Download hieronder de brochure.

Meest gebruikte apparaten in productieomgevingen

Alle apparaten kunnen worden gebruikt in combinatie met de alarmoplossing voor productieomgevingen. Dit zijn de meest gebruikte apparaten in productieomgevingen:

Wat gebeurt er als iemand flauw valt of op de alarmknop drukt?

Bij een alarm door man down, inactiviteit of door het indrukken van de noodknop belt het apparaat in de meeste gevallen naar de alarmopvolger. Dit kan bijvoorbeeld de bedrijfsreceptie zijn of een alarmcentrale. Indien gewenst kunnen de apparaten worden gekoppeld aan onze alarmcentrale.

Ook kan het apparaat berichten sturen naar het portaal en/of directe collega’s informeren over de (automatische) alarmmelding.

Wat krijg ik te zien bij een alarmmelding?

Bij een alarmmelding krijg je de naam van de persoon, zijn of haar locatie en het type alarmmeldig te zien. Deze meldingen zijn zichtbaar in het portaal en/of via tekstberichten op de apparaten van directe collega’s (bijvoorbeeld in dezelfde ploeg).

Kunnen er berichten worden gestuurd naar het apparaat?

Ja, je kunt vanuit het portaal eenvoudig en kosteloos berichten sturen naar een groep of individu.

Kan ik ook oude alarmmeldingen terug zien?

Ja, het portaal bevat uitgebreide rapportages. Zo kan je eenvoudig zien waar en wanneer er alarmmeldingen zijn geweest.

De voordelen van onze mobiele alarm oplossing voor productieomgevingen

Robuuste hardware

De apparaten van SOSvolaris zijn energiezuinig, schokbestendig en waterdicht.

Het beste bereik in Europa

Voor de verbinding wordt gebruik gemaakt van alle mobiele providers in heel Europa. Automatisch wordt het krachtigste signaal gebruikt. Dit garandeert de beste verbinding op elk moment.

Automatische alarmering

SOSvolaris zorgt voor automatische alarmering door middel van geavanceerde valdetectie en inactiviteitsmetingen.

Nauwkeurige lokalisering

Nauwkeurige locatiebepaling op basis van GPS en/of indoor lokalisering van de productie medewerker.

Real-time inzicht en krachtige rapportages

Real-time inzicht en rapportages zorgen voor waardevolle input om adequaat op te treden in iedere situatie.

Eenvoudig in te richten portaal

Zelf in te richten portaal en gebruikersprofielen met vooraf gedefinieerde rechten.

Meer weten over de prijzen en mogelijkheden? Neem dan contact op

Wil je meer weten over de prijzen en mogelijkheden van onze mobiele alarmering? Laat hieronder jouw gegevens achter en wij sturen je zo snel mogelijk een voorstel op maat. Liever direct contact? Neem dan contact met ons op via de contactpagina.