BHV trainingen door gecertificeerde BHV trainer

Tijdens een calamiteit wil je dat er snel en adequaat wordt gehandeld door bedrijfshulpverleners. Daarom is het belangrijk om BHV trainingen te verzorgen, zodat BHV’ers over de juiste kennis en vaardigheden beschikken. De Arbowet verplicht dat ieder bedrijf met personeel in dienst, zijn bedrijfshulpverlening regelt.  Tevens stelt de Arbowetgeving, dat de BHV’ers te allen tijde voldoende getraind dienen te zijn en over de juiste middelen dienen te beschikken om hun taak als BHV’er goed uit te kunnen oefenen.

SOSvolaris biedt volledig gecertificeerd BHV trainingen aan volgens de Nederlandse Reanimatieraad en CIBOT, volgens artikel 15 van de Arbowet en NEN-EN 8112:2017.  Om een BHV certificaat te behalen moeten de basismodules BFR1, BFR2, en BFR3 worden gevolgd. Afhankelijk van de BHV locatie en het risicoprofiel kan de training worden aangevuld met de aanvullende modules AMR (Advanced Medical Responder) en AFR (Advanced Fire Responder).

Reanimatie

In de basismodule BFR1: reanimatie leer je reanimeren en werken met een AED. Het doel is om je te leren zo snel mogelijk levens te redden. Deze module duurt ongeveer een dagdeel, circa 3 uur.

EHBO cursus

In de basismodule BFR2 leer je de basisbeginselen van de eerstehulpverlening. Hierin komen de zeven meest voorkomende ongevallen aan bod, zoals bloedingen en brandwonden. Deze module duurt ongeveer een dagdeel, circa 3 uur.

Brand en ontruiming

In de basismodule BFR3: brand en ontruiming leer je beginnende branden te bestrijden en de basisbeginselen van calamiteitenbeheersing en ontruiming. Deze module duurt ongeveer een dagdeel, circa 3 uur.

Aanvullende trainingen en cursussen

Geen enkel bedrijf is hetzelfde. Daarom bieden wij naast de standaard cursussen ook aanvullende (AMR) modules aan. Zo is de BHV training afgestemd op de behoeften en het risicoprofiel van jouw organisatie. Hieronder vind je de meest voorkomende modules

De AMR-serie (Advanced First Responder) bestaat uit meer dan twaalf modules. Wij stellen gratis een risicoprofiel op. Het advies dat hieruit volgt voldoet aan alle CIBOT richtlijnen; een BHV certificaat passend bij het risicoprofiel is gegarandeerd.

Ontruimen met SOSvolaris

In de module AFR1 leer je een pand ontruimen met behulp van de apparatuur van SOSvolaris.

Kinderreanimatie en kindspecifieke EHBO

In de module AMR1: PBLS (kinderreanimatie) leer je de procedures voor baby- en kinderreanimatie en kindspecifieke EHBO.

Handelen bij sport en wandelletsel

Wat doe je bij een verstuiking? Hoe ga je om met een blaar? In de module AMR7 worden onder andere deze vragen behandeld.

Trainen met zuurstoftoediening

Als badmeester is het belangrijk te weten hoe met een zuurstofset om te gaan. Dit leer je in module AMR6: zuurstoftoediening.

Training door een gecertificeerde BHV trainer

Voor onze BHV trainingen en cursussen werken wij samen met CIBOT(Certificeringsinstituut voor Beroepsopleiding en Training).

Om kwaliteit te waarborgen zijn al onze BHV trainers door CIBOT gecertificeerd. Dit houdt in dat iedere trainer jaarlijks wordt bijgeschoold en beoordeeld door CIBOT. CIBOT zorgt dat de trainer beschikt over alle benodigde kennis en bepaalt of de trainer zijn of haar certificaat mag behouden.

BHV cursus op eigen locatie

Vanaf zes deelnemers geven wij een BHV training op eigen locatie in heel Nederland.

BHV cursus volgen op één van onze vestigingen

Heb je een kleinere groep BHV’ers? Dan kan je ervoor kiezen om aan te sluiten op een van onze cursusavonden. Iedere maand worden er op drie verschillende avonden groepscursussen gegeven van alle drie de basismodules.

Kosten per cursusavond 69,- euro excl. BTW.

Ontvang vrijblijvend en direct meer informatie over onze BHV cursussen en prijzen

Wil je meer weten over onze BHV cursussen, prijzen en mogelijkheden? Laat hieronder jouw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op. Heb je liever direct contact? Neem dan contact met ons op via de contactpagina.