GNT verhoogt de arbeidsveiligheid met ATEX persoonsbeveiliging

Als mondiaal marktleider in het kleuren van voedsel is GNT International een betrouwbare partner voor de voedsel- en drankenindustrie. De kleurende levensmiddelen zijn gemaakt van fruit, groenten en eetbare planten. Met twee productielocaties en momenteel tien strategisch gelegen vestigingen levert GNT aan ruim 100 landen over de hele wereld.

Voor de productielocatie in Mierlo zocht GNT naar een oplossing waarmee  hun productiemedewerkers alarm kunnen slaan wanneer een calamiteit zich voordoet. Ze werken namelijk regelmatig buiten het zicht van collega’s. Als een medewerker zelf niet meer in staat zijn te alarmeren dan dient er automatisch te worden gealarmeerd. Dit was een belangrijke eis. GNT heeft gekozen voor de atex persoonsbeveiliging van SOSvolaris.

Veilig werken in een EX productieomgeving

In een fabriek is veel omgevingsgeluid. Daarom heeft GNT in de standaard productieomgeving gekozen voor de TWIG Protector Pro. Dit apparaat heeft namelijk een extra hoge attentiewaarde dankzij de krachtige trilfunctie en het extra luide alarm. De apparaten beschikken over locatiebepaling, man down alarmering (valdetectie) en inactiviteitsdetectie. Omdat er in sommige ruimtes wordt gewerkt met licht ontvlambare poeders heeft GNT voor die ruimtes gekozen voor de atex persoonsbeveiliging op basis van de TWIG Protector Pro Ex.

Bij een calamiteit wordt direct een spreek-luisterverbinding opgezet met de alarmcentrale. De centralist krijgt meteen alle relevantie informatie te zien, zoals de locatie, type alarm en het protocol dat moet worden gevolgd. De alarmcentrale is 24/7 bereikbaar en schakelt wanneer nodig direct extra hulp in. Daarnaast worden nabije collega’s gealarmeerd; zij ontvangen een bericht op het apparaat. Hiervan worden ze op de hoogte gebracht met een luid alarm en de trilfunctie.

Bij GNT zijn we ons continu bewust van onze verantwoordelijkheid. Niet alleen ten opzichte van onze klanten, leveranciers en ons milieu, maar ook ten opzichte van de veiligheid van onze medewerkers. Deze verantwoordelijkheid weegt mee in iedere beslissing die we nemen. Met de dienstverlening van SOSvolaris zijn we in staat om de veiligheid van onze medewerkers nog verder te verhogen – Carlo Meulendijks, KAM-Functionaris bij GNT International