BHV noodoproepsysteem voor bedrijven in een verzamelgebouw

Viggo Eindhoven B.V., Rhenus Logistics, Global DG Solutions B.V., Panalpina World Transport B.V. en PW Groep zijn gevestigd bij de luchthaven van Eindhoven. Samen zijn zij onder andere verantwoordelijk voor de vracht en vrachtafhandeling van de luchthaven. De bedrijven delen een gebouw (multi tenant) en hebben daar gezamenlijk de bedrijfshulpverlening (BHV) georganiseerd.

Om de BHV organisatie goed te managen is het belangrijk te weten wie er aanwezig zijn door middel van automatisch aanwezigheidsregistratie. Daarnaast zijn snelle, effectieve alarmering en onderlinge communicatie van groot belang. Ook voor de magazijnmedewerkers die alleen werken in het weekenden en kantoormedewerkers die op oproepbasis ook in de avonduren of weekenden alleen aanwezig zijn, zochten zij een oplossing. SOSvolaris heeft één totaaloplossing aangeboden die zowel wordt ingezet als BHV oproepsysteem als noodoproepsysteem voor hun alleenwerkers.
Voor de oplossing wordt gebruik gemaakt van de TWIG Embody en TWIG Protector. De apparaten worden gedragen door de BHV’ers en hoofd BHV’ers binnen de vijf organisaties.

Automatische aanwezigheidsregistratie van BHV’ers en onderlinge communicatie

Automatisch wordt de aanwezigheid van de BHV’ers geregistreerd. Wanneer het apparaat van het laadstation wordt gepakt, wordt de BHV’er automatisch als aanwezig geregistreerd. Wanneer deze terug wordt gelegd op de lader is de BHV’er weer afwezig. Vanuit het platform zie je direct welke BHV’ers aanwezig zijn. Voor de onderlinge communicatie tussen de bedrijven, wordt er gebruik gemaakt van de extra knoppen op de TWIG Protector modellen. Zo kan er bijvoorbeeld direct met één druk op de knop een ontruiming worden gestart. De BHV’ers worden ondersteund door de medewerkers van de receptie. Bij een calamiteit belt het apparaat naar de receptie. De medewerker kan vanuit het platform (groeps)berichten en instructies versturen naar alle BHV’ers.

Alarmering voor BHV en alleen werkende

In het weekend dragen de magazijnmedewerkers een van de apparaten. Dit zijn dezelfde apparaten die doordeweeks worden gebruikt door de BHV’ers. Het apparaat beschikt over automatische man down alarmering (valdetectie) en inactiviteitsdetectie. Wanneer er handmatig of automatisch alarm wordt geslagen, wordt het alarm doorgestuurd naar de alarmcentrale. De centralist volgt het vooraf ingestelde protocol en schakelt wanneer nodig direct hulp.

Vijf verschillende organisaties laten samenwerken als één effectieve BHV organisatie is niet eenvoudig. Wel biedt het voor ons enorm veel voordelen. SOSvolaris ondersteunt ons bij deze uitdaging. Het platform is flexibel en biedt veel mogelijkheden. Het feit dat we nu één oplossing hebben voor verschillende toepassingen maakt het beheer eenvoudig. – Ron Alberts, BHV verantwoordelijke bij Viggo Eindhoven