Personenalarmering voor avond- en nachtploegen in de industrie

Van Walraven produceert en levert al 75 jaar een breed assortiment aan materialen dat wordt gebruikt door tienduizenden installateurs wereldwijd. Ieder individueel product maakt deel uit van een complete systeemoplossing. Een deel van de productie wordt gedaan in Nederland. Om de veiligheid van haar medewerkers te verhogen gebruikt Van Walraven personenalarmering voor de industrie van SOSvolaris.

Een uitdagende locatie met veel omgevingsgeluid

Voor de productielocatie in Mijdrecht zocht Van Walraven een eenvoudige oplossing waarmee productiemedewerkers alarm kunnen slaan. De medewerkers werken in ploegen en meestal de klok rond. De avond- en nachtploeg werkt vaak buiten het zicht van collega’s. Voor deze ploegen was Van Walraven op zoek naar een flexibele personenalarmering met adequate alarmopvolging.

Personenalarmering voor de industrie blijkt een ideale oplossing

Van Walraven heeft ervoor gekozen om haar productiemedewerkers uit te rusten met de TWIG Protector Pro met val- (man down) en inactiviteitsdetectie. Het apparaat heeft een extra luide speaker en krachtige trilfunctie. Deze hoge attentiewaarde is belangrijk, omdat de machines in de fabriek veel geluid en trillingen produceren. Ook is de hardware duurzaam, waterdicht en schokbestendig. Wanneer er iemand alarm slaat of (flauw)valt, dan worden de collega’s direct gealarmeerd. Zij ontvangen dan namelijk een bericht op hun apparaat. Daarnaast wordt er een handsfree spreek-luisterverbinding tot stand gebracht met de TWIG Protector Pro van de teamleider. Op deze manier borgt Van Walraven een snelle en adequate alarmopvolging.

Als echt familiebedrijf hecht Walraven veel waarde aan haar medewerkers. Het is belangrijk dat iedereen veilig en prettig kan werken. Walraven neemt hierin verantwoordelijkheid. De producten en diensten van SOSvolaris helpen ons om de veiligheid van onze medewerkers te verhogen. Met name tijdens de avond- en nachtdiensten. Dat de oplossingen volledig mobiel zijn heeft voor ons een groot voordeel, medewerkers verplaatsen zich namelijk constant door de fabriek. Daarnaast heeft de mobiliteit tijdens de verbouwing van onze productiehallen in 2017 ervoor gezorgd dat veiligheid gewaarborgd bleef. – Zoran Tomic, Service Unit Manager, Proces Technology & Maintenance bij Walraven