Persoonlijke veiligheid en procesoptimalisatie met slimme alarmering

T&D Security gevestigd Sint-Niklaas (België) verzorgt complete bewaking op maat. Of het nu gaat om bewaking van gebouwen of van mensen, T&D Security biedt een discrete en professionele service. Volledig op maat van de wensen van de klant. T&D Security maakt zorgt voor persoonlijke veiligheid van hun beveiligers met de man down alarmering van SOSvolaris.

Man down alarmering voor beveiligers

Voor hun medewerkers was T&D op zoek naar een mobiel man down systeem met locatiebepaling. Voorwaarde was dat er bij een calamiteit direct contact wordt gelegd met en PAC (particuliere alarmcentrale). Tevens is het belangrijk om betrouwbare en robuuste hardware te gebruiken. Daarom heeft T&D gekozen om hun medewerkers uit te rusten met de TWIG Protector Pro met valdetectie. De apparaten zijn gekoppeld aan de 24/7 alarmcentrale. Tijdens een calamiteit wordt er adequaat gereageerd door de centralisten. Zij volgen het vooraf ingestelde protocol en schakelen wanneer nodig direct hulp in.

Procesoptimalisatie en veiligheid in één

Een andere wens van T&D Security was om de rondes van de bewakers te kunnen registeren en rapporteren naar de klant. Hiervoor is een maatwerk module gemaakt. Daarmee kunnen de bewakers met één druk op de knop een ronde starten of eindigen. Het apparaat start tijdens een ronde een trackingsinterval en stuurt iedere drie seconden de locatie naar het SOSvolaris platform. Via de rapportagemogelijkheden kunnen rondes worden geëxporteerd naar een rapportage. Hierop is te zien wanneer en waar de bewaker zijn of haar ronde heeft gedaan.

Ons werk bestaat uit het beveiligen van objecten en personen. Daarbij is het belangrijk dat onze medewerkers zelf natuurlijk ook veilig zijn. Nauwkeurige locatiebepaling en alarmopvolging door een PAC is voor ons daarom een vereiste. De oplossing van SOSvolaris voldoet ruim aan deze wensen. Tevens biedt het geleverde maatwerk extra toegevoegde waarde voor onze klanten en is het een procesoptimalisatie aan onze kant. – Dries Jacobs, CEO bij T&D Security