Veilig storingsdiensten draaien met alleenwerkersbeveiliging

Met ruim 300 medewerkers in dienst en ruim 55 jaar ervaring levert Mansveld oplossingen op maat in de elektrotechniek en communicatietechniek. Om de veiligheid van haar storingsdienstmonteurs te verhogen, koos Mansveld voor de alleenwerkersbeveiliging van SOSvolaris.

Veilig storingsdienst draaien met de alleenwerkersbeveiliging van SOSvolaris

De storingsdienstmonteurs van Mansveld werken zelfstandig op verschillende locaties, verschillende tijden en ook ‘s nachts. Vaak weten zij vooraf niet precies waar zij terecht komen. Ze hebben niemand in de directe omgeving waarop zij kunnen terugvallen. Daarnaast verplaatsen zij zich steeds tussen verschillende en vaak onbekende werklocaties.

Mansveld zocht voor haar werknemers een middel waarmee ze handmatig en automatisch alarm kunnen slaan. Zij willen hun collega’s een veilig gevoel meegeven. Mansveld koos daarom voor de alleenwerkersbeveiliging van SOSvolaris.

Valdetectie en 24/7 alarmopvolging

De monteurs zijn uitgerust met de TWIG Embody. Het apparaat beschikt over locatiebepaling, man down alarmering (valdetectie) en inactiviteitsdetectie. Door middel van spraak kan de monteur communiceren met de alarmopvolger. Ook ziet de alarmopvolger bij een alarm alle relevante informatie over de drager zoals het protocol en de locatie. Dekking en alarmopvolging zijn essentieel. Omdat de monteurs zich in ruimtes kunnen bevinden met slechte mobiele dekking, wordt er altijd gebruik gemaakt van een multi netwerk simkaart. Hierdoor wordt automatisch het sterkste signaal gebruikt, in heel Europa. Om ervoor te zorgen dat er ook buiten kantooruren altijd iemand is voor de alarmopvolging heeft Mansveld gekozen voor alarmopvolging van de 24/7 alarmcentrale.

Veiligheid is belangrijk. Vooral als je werkt met elektriciteit. Onze storingsmonteurs zijn vaak aan het werk op locaties waar niemand is. We vinden het niet alleen belangrijk dan onze monteurs veilig werken, maar zich ook veilig voelen. Dankzij de alarmsystemen van SOSvolaris en de alarmcentrale is hulp altijd dichtbij. Dit geeft een veilig gevoel en zorgt er in het ergste geval voor dat hulp snel onderweg is. – Michael Grandia, Teamleider Beheer en Onderhoud bij Mansveld Projecten & Services