Collectieve bedrijfshulpverlening met SOSvolaris

SOSvolaris introduceert haar unieke oplossing voor collectieve bedrijfshulpverlening. SOSvolaris biedt de zakelijke markt veiligheidsoplossingen, waarvan haar oplossing voor BHV er een is. De ARBO stelt strenge eisen omtrent risicodekking. Dit kan bedrijven financieel en administratief belasten. Om hierbij te ondersteunen, gaat SOSvolaris haar BHV-oplossing collectief aanbieden. Hierdoor kun je gebruik maken van de BHV’ers van de buren.

Collectieve bedrijfshulpverlening in actie

Je hoort een hoop lawaai uit het magazijn komen. Je haast je naar het geluid toe en ziet dat je collega Bart is gevallen. Een paar seconden later arriveert de receptioniste van de overburen en begint het verlenen van eerste hulp. Een aantal minuten later nemen de hulpdiensten het over.

Bart heeft gelukkig geen ernstige verwondingen en iedereen komt er met de schrik vanaf.
Het apparaat wat Bart bij had is de SH-500 van SOSvolaris. Dankzij de automatische valdetectie heeft het apparaat automatisch een alarmmelding gemaakt. Het bedrijf aan de overkant is aangesloten bij jouw bedrijvencluster en heeft de melding gekregen dat er een BHV’er nodig is. De SH-300 van de receptioniste toont direct een tekstbericht met hierop de melding, verrijkt met een luide alarmtoon en trilling. De receptioniste heeft direct adequaat gereageerd op het ongeluk, mede dankzij de collectieve bedrijfshulpverlening van SOSvolaris.

Maatregelen treffen voor interne hulpverlening is wettelijk verplicht

In de Arbowet is opgenomen dat elk bedrijf ‘voldoende’ maatregelen moet treffen op het gebied van interne hulpverlening. Het wettelijke aantal verplichte BHV’ers wordt daarom niet vermeld. Met de BHV oplossing van SOSvolaris weet je dankzij automatische aanwezigheidsregistratie te allen tijde hoeveel BHV’ers er aanwezig zijn binnen je bedrijf. Hiermee is het aantoonbaar of je risico’s zijn gedekt. SOSvolaris biedt haar BHV oplossing ook aan voor bedrijvenclusters, waarbij elk bedrijf gebruik kan maken van elkaars hulpverleners. Je hebt hierdoor zicht op het aantal aanwezige BHV’ers binnen je eigen organisatie en de BHV’ers binnen het bedrijvencluster. Het systeem werkt zonder het delen van persoonlijke gegevens en de aanwezigheidsregistratie slaat geen locatiegegevens op; privacy is gewaarborgd.

Door de oplossing op collectieve wijze aan te bieden, worden kosten beperkt en het inzicht wordt verhoogd. Het feit dat risico’s afnemen en de opvolging van een calamiteit sneller en beter wordt is natuurlijk het meest waardevol!

Veiligheid en risicomanagement volgens de next generation

SOSvolaris biedt een innovatief BHV systeem dat bijdraagt aan een betere veiligheid van ieder bedrijf. Wil je de veiligheid van jouw werknemers verhogen? Wil je BHV niet als last zien, maar als hulpmiddel? Ben je geïnteresseerd in deze of een andere oplossing van SOSvolaris? Neem dan contact met ons op.