STANLEY Alarmcentrale, Videomanager en SOSvolaris bundelen kracht

In april kondigde SOSvolaris al haar samenwerking aan met STANLEY Alarmcentrale. Sinds vandaag bundelen Videomanager (DVR Solutions) en SOSvolaris ook hun krachten. “Door onze oplossingen te combineren kunnen wij mobiele alarmering aanbieden mét live beeld. Tijdens een calamiteit kan STANLEY Alarmcentrale real-time communiceren via spraak en kunnen ze middels een livestream meekijken met de situatie. Een gouden combinatie” Aldus Mark Cudok, medeoprichter van SOSvolaris.

Combinatie van een personenalarm en videostream zorgen voor een betere alarmopvolging

SOSvolaris levert mobiele personenalarmen waarmee eenvoudig handmatig of automatisch kan worden gealarmeerd. Vanuit het portaal ziet de alarmopvolger relevante informatie zoals de locatie, het protocol en het soort alarm. DVR Solutions levert onder de merknaam Videomanager software en hardware waarmee camera’s online kunnen worden uitgelezen en bestuurd. De alarmeringsoplossing van SOSvolaris en Videomanager zijn mobiel en kunnen op bestaande systemen worden aangesloten. Zodra er op de mobiele noodknop wordt gedrukt, ontstaat er een spreekluisterverbinding met de alarmcentrale en start direct de livestream. De alarmcentrale krijg alle relevante informatie over de calamiteit te zien en kan via verschillende camera’s live meekijken. Deze informatie is ook direct door te zetten naar andere hulpdiensten zoals de politie.

Betere veiligheid voor o.a. winkeliers, pomphouders en medewerkers in het openbaarvervoer

“We zien dat beeld en spraak van toegevoegde waarde zijn voor de veiligheid van onder andere winkeliers, pomphouders en medewerkers in het openbaar vervoer. Je hoort helaas steeds vaker over toenemend geweld en agressie in het openbaar vervoer. Dankzij onze oplossing kan bij agressie of geweld in het openbaar vervoer snel en adequaat worden gehandeld. Ook wordt dankzij beeld en geluid de pakkans van de daders vergroot.”. Zegt Jarno Heijting, medeoprichter van SOSvolaris.

De dienst kan onder meer worden ingezet om de veiligheid van winkeliers, pomphouders, reizigers, chauffeurs en conducteurs te verbeteren.

Wil je meer weten over deze oplossing? Neem dan contact met ons op.