Foreshadow SOSvolaris

Weer een veiligheidslek gevonden in de processoren van Intel

Het is alweer enige tijd geleden dat de lekken “Meltdown” en “Spectre” zijn gevonden in de processoren van Intel. Sindsdien wordt er continu verder gezocht naar andere lekken in de processoren van Intel. Op 14 augustus maakte Intel bekend L1TF te hebben gevonden. L1TF, of “Foreshadow”, stelt hackers in staat om geheugen uit te lezen dat niet voor hun bedoeld is.

Moet ik me zorgen maken als klant van SOSvolaris

Moet ik me zorgen maken als klant van SOSvolaris? Nee, op het gebied van veiligheid hoef je je sowieso nooit zorgen te maken. Wij zorgen ervoor dat wachtwoorden onherleidbaar worden opgeslagen. Daarnaast worden alle andere gevoelige gegevens zo anoniem mogelijk opgeslagen. Mocht deze data toch worden onderschept dan zijn ze onbruikbaar en niet te herleiden naar jou.

Verschillende universiteiten, waaronder KU Leuven, onderzoeken nu welke kwetsbaarheden er nog bestaan. Daar zijn we blij mee, want zo kunnen we ons voorbereiden op een eventuele aanval. Zo updaten we al onze servers op software en hardware niveau. We communiceren updates altijd vooraf met onze gebruikers. Functioneel zul je niets merken van deze veiligheidsupdates.

Wij houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Ben je zelf ook geïnteresseerd, dan kan je hier het artikel van TransIP in de gaten houden.