Draagbare persoonsalarmering met omvaldetectie

Met onze personenalarmering met omvaldetectie kun je automatisch alarmeren dankzij de omvaldetectie. Bij een val, kanteling of geen beweging maakt het apparaat direct een alarm. De omvaldetectie ook wel man down genoemd is zelf helemaal naar wens in te stellen vanuit het SOSvolaris platform.

Toont alle 7 resultaten

Wat is omvaldetectie en waarvoor wordt het gebruikt?

Omvaldetectie en man down betekenen hetzelfde. Tegenwoordig lees je steeds vaker de Engelse term, namelijk \\\’man down\\\’.

Hoe werkt omvaldetectie


Medewerkers die vaak uit het zicht van anderen werken of zelfs helemaal alleen, hebben baad bij omvaldetectie. Daarmee kunnen ze namelijk hulp inroepen als ze zelf niet meer op een noodknop kunnen drukken. Maar hoe werkt dat dan? Veel van onze personenalarmen voor professionals zijn uitgerust met sensoren die meten hoe het met de persoon gaat. Dat doen ze aan de hand van bewegingen van het personenalarm. Als het personenalarm merkt dat er iets mis is, dan activeert deze het man down alarm. Eerst klinkt een luid vooralarm ter kennisgeving. Daardoor kun je de alarmmelding nog annuleren. Doe je dit niet binnen een bepaalde tijd, dan zend het apparaat een alarm uit naar collega\\\’s, beveiligers of de alarmcentrale.

Verschillende soorten val detectie

Erg belangrijk bij het gebruiken van deze techniek is dat het geen bron is van valse meldingen. Als de omvaldetectie regelmatig onterecht af gaat, dan kan dit erg storend zijn. Zowel voor de medewerker zelf als voor de achterwacht. Personenalarmen van goede kwaliteit onderscheiden zich dan ook onder meer op de kwaliteit van de man down sensoren. In eerste instantie zijn de sensoren van hogere kwaliteit en beter gekalibreerd dan bij goedkopere tegenhangers. Daarnaast kun je ze beter afstellen. Afstellen van de sensoren kan dankzij het SOSvolaris platform op afstand en zelfs wanneer het personenalarm is uitgeschakeld. Onderscheid is te maken tussen:

  • Inactiviteit van de persoon op basis van beweging;
  • Kanteling, waarbij de hoek nauwkeurig is in te stellen;
  • Valversnelling;
  • Impact.

Eenvoudig afstellen op afstand

Over het algemeen hoef je de omvaldetectie maar één keer goed af te stellen. Echter, afhankelijk van het type werkzaamheden moet deze instellingen soms heel verschillend staan. Dat geeft als resultaat dat er geen valse meldingen zijn en de veiligheid optimaal is gewaarborgd.