Alleenwerkersalarmering voor de food en feed industrie

SOSvolaris levert slimme alleenwerkersalarmering waarmee je veilig alleen of in ploegendiensten kunt werken. Bij nood schakel je direct de juiste hulp in zoals een bedrijfshulpverlener of collega. De alarmering kan zowel gebruikt worden door alleenwerkers als werknemers in ploegendiensten.

Maak een alarm via de noodknop of automatisch via man down functie

Dankzij man down kun je bij een val of inactiviteit automatisch alarm slaan. Je kunt ook alarmeren via de noodknop en timerfunctie. Wanneer je alleen werkt of in een ploegendienst kun je bij nood direct de dichtstbijzijnde bedrijfshulpverlener of collega oproepen. Periodieke sociale controle is niet meer nodig. De oplossing is volledig mobiel en kan eenvoudig worden gedragen.

Communiceer met anderen, start een scenario en ontvang meldingen van andere systemen

Gebruik één van de sneltoetsen op het personenalarm om een scenario te starten of om een collega of ander nummer te bellen. Hierdoor kun je bijvoorbeeld direct een ontruiming starten of een collega bellen voor minder kritische zaken. Ook is het mogelijk om andere systemen te koppelen zoals machines en brandmeldinstallaties. Mocht er een storing of brand zijn dan wordt je hierover direct op de hoogte gebracht.

Schakel bij nood een collega, bedrijfshulpverlener of alarmcentrale in

Bij nood kun je collega’s en bedrijfshulpverleners inschakelen. Dit kan via een spreek- luisterverbinding, bericht op hun apparaat of app en via een sms- of spraakbericht. Daarnaast kan het apparaat bellen naar een noodnummer of 24/7 alarmcentrale. Wat er moet gebeuren bij nood bepaal je zelf vanuit het SOSvolaris platform en via vooraf ingestelde scenario’s.

Mogelijkheden:

 • Bellen naar een of meerdere noodnummers
 • Sms-berichten versturen naar één of meerdere telefoonnummers
 • Spraakberichten versturen naar één of meerdere telefoonnummers
 • Collega’s alarmeren via een bericht op het apparaat of app
 • Alarmopvolging door 24/7 alarmcentrale

Cases en referenties

Indoor en outdoor locatiebepaling via GPS/GNSS en beacons

Outdoor locatiebepaling (via GPS/GNSS)

Met behulp van GPS/GNSS kun je real-time personen volgen of alleen lokaliseren bij een calamiteit: ‘tracking on demand’. GPS/GNSS werkt alleen buiten.

Indoor locatiebepaling (via SRD, BLE en Wi-Fi beacons)

De man down systemen kunnen communiceren met SRD, BLE en Wi-Fi beacons. Hiermee is het mogelijk om indoor personen te lokaliseren en te volgen. Zo weet je altijd in welke ruimte iemand is. Hierdoor kan bij een alarm de collega die het dichtstbij is worden gealarmeerd.

Ook veiliger werken? Laat je vrijblijvend informeren

Wil je meer weten, laat je dan vrijblijvend informeren. Laat jouw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact me je op. Liever direct contact? Bel ons dan via +31 (0)85 301 08 10 of stuur ons een e-mail via info@sosvolaris.com.


  Betrouwbare alleenwerkersalarmering voor de food en feed industrie

  Verschillende hardware kan worden gebruikt en gecombineerd. Hieronder vind je een overzicht van de meest gebruikte personenalarmen in de food en feed industrie.

  Geschikt als:

  Mobiele alarmknop/ontvanger voor alleenwerkers

  Melder/ontvanger voor bedrijfshulpverleners

  Geschikt als:

  Mobiele alarmknop/ontvanger voor alleenwerkers

  Melder/ontvanger voor bedrijfshulpverleners

  Geschikt als:

  Mobiele alarmknop/ontvanger voor alleenwerkers

  Melder/ontvanger voor bedrijfshulpverleners

  Geschikt als:

  Melder/ontvanger voor bedrijfshulpverleners

  Geschikt als:

  Doormelder van storingsmeldingen naar personenalarmen en de SOSvolaris app

  Aansturen van relais via scenario’s, personenalarmen of de SOSvolaris app