Personenalarmen met een noodknop of SOS knop

Via de noodknop sla je direct en discreet alarm. Door de knop in te drukken schakel je hulp in van een collega of schakel je de centralist van de alarmcentrale in. Wat er moet gebeuren bij het indrukken van de SOS-knop bepaal je zelf vanuit het SOSvolaris platform. Zo kun je het apparaat koppelen aan onze 24/7 alarmcentrale, kun je het noodnummers laten bellen en start je direct verschillende scenario’s op. Zo weet je zeker dat er direct de juiste hulp wordt ingeschakeld.

Veel van onze personenalarmen beschikken ook over een man down en timer functie waarmee je automatisch alarm kunt slaan.

Toont alle 10 resultaten

Meer rust en mobiliteit met een SOS knop

Als (zorg)professional kun je te maken krijgen met agressie of geweld. Wanneer je bijvoorbeeld alleen op huisbezoek bij een cliënt of patiënt bent, kun je een onrustig of onveilig gevoel hebben. Het is dan fijn om in dat geval toegang te hebben tot een SOS knop om snel hulp in te schakelen wanneer er echt sprake is van agressie of geweld. Binnen één druk op de knop kan een alarmopvolger meeluisteren en weten waar je je precies begeeft: een veilig gevoel. Het SOS alarm is in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar, bijvoorbeeld als SOS knop, als noodknop armband of als SOS ketting. Zo is er altijd een discrete oplossing om hulp in te schakelen. Je kunt alle oplossingen bekijken bij onze producten.

Verschillende soorten SOS knoppen

De SOS knop is niet meer enkel een apparaat met één grote rode paniekknop, maar is ook verkrijgbaar als discrete SOS knop, noodknop armband of SOS ketting. Dit is prettig als je niet wilt dat iemand direct ziet dat je een noodknop bij je draagt, maar wel zelf een veilig gevoel wil hebben. De SOS knop kan bijvoorbeeld onder het bureau in de ontvangsthal of spreekkamer worden geplaatst, zodat een medewerker zich veilig voelt, maar een buitenstaander niet direct ziet dat er een noodknop aanwezig is. Een noodknop armband lijkt op een discrete smartwatch en de SOS ketting kan onder de kleding worden gedragen. SOSvolaris heeft genoeg discrete opties om een paniekknop altijd bij de hand te hebben.

1. SOS Knop

Discrete alarmknop voor bij agressie of geweldDe SOS knop is de ‘traditionele’ paniekknop. Toch is deze subtiele, kleine noodknop slimmer dan je denkt. Dankzij de back-up batterij en een stroomkabel, blijft de knop ook werken bij stroomuitval. Met de Teltonika TMT250 noodknop heb je altijd real-time inzicht in alarmmeldingen in het SOSvolaris platform dankzij de simkaart in de knop die zorgt voor de communicatie tussen de knop en het veiligheidsplatform. Je kunt met deze knop daarom altijd direct hulp inschakelen. De SOS knop kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor recepties, spreekkamers en balies. Met dubbelzijdige tape of zelfklevende kabelklemmen is de knop onder het bureau of ergens anders uit het zicht van een bezoeker te plaatsen. Het enige dat je nodig hebt voor de installatie is een stopcontact in de buurt.

2. SOS Horloge

De Emerit E-WG100 is ons meest compacte personenalarm dat als horloge of noodknop armband gedragen kan worden. Perfect als oplossing voor wanneer je te maken kunt krijgen met agressie of geweld, omdat de knop (letterlijk) snel bij de hand is. Ook beschikt dit SOS horloge over een man down functie. Deze wordt geactiveerd wanneer en een bepaalde tijd geen beweging is geweest of wanneer er sprake is van een liggende positie of val van een bepaalde (zelf instelbare) impact. Dankzij het bijgeleverde multi netwerk simkaart is de verbinding zeer betrouwbaar. Mocht er een storing plaatsvinden bij een provider, dan schakelt de simkaart automatisch over op een andere provider. Zo heb je altijd de beste mobiele verbinding mogelijk.

3. SOS Ketting

Een paniekknop die eruit ziet als een ID badge om je nek? De TWIG SOScard of de Teltonika GH5200 zijn discrete noodknoppen die met het meegeleverde halskoord als SOS ketting kunnen worden gedragen. De SOS ketting is populair onder alleenwerkers die te maken kunnen krijgen met agressie, zoals deurwaarders en zorgmedewerkers. In de kaarthouder kan een ID-kaart of andere kaart gedaan worden, om het écht discreet te maken. Beide SOS kettingen hebben sneltoetsen die kunnen worden ingesteld om een actie te starten, bijvoorbeeld het bellen van een bepaald telefoonnummer of doorgeven in het veiligheidsplatform van een bepaalde scenario. Dankzij de locatiebepaling met GPS/GNSS in de SOS kettingen is hulp snel ter plaatse en kan iemand snel worden gevonden.

De werking van een SOS knop

Dankzij de SOS knop, noodknop armband of SOS ketting kan er snel en discreet gealarmeerd worden. Door het indrukken van de knop of een automatische alarmering van de man down alarmering, wordt er een melding gestuurd naar het SOSvolaris veiligheidsplatform. Alarmopvolging gebeurt vervolgens door een 24/7 alarmcentrale, hulpverlener, bewaker of collega. Dat is afhankelijk van wie er voor jouw bedrijf de alarmopvolging verzorgt. Dit ligt ook aan de instellingen voor de sneltoetsen en kun je zelf instellen van tevoren via het platform. Als de paniekknop een scherm heeft, zoals bij het SOS horloge of de discrete SOS ketting, wordt hierop getoond aan de drager dat de melding is doorgegeven. Zo weet de alarmmelder dat er hulp onderweg is.

Discrete locatiebepaling en spraakverbinding met een paniekknop

De noodknoppen van SOSvolaris zijn uitgerust met GPS/GNSS locatiebepaling voor buiten, maar kan ook met een SRD, Wi-Fi en/of BLE beacons locatiebepaling worden uitgerust om ook binnen te lokaliseren waar iemand zich bevindt. Bij een alarmmelding, wordt de locatie van de drager van de SOS knop dan ook in het veiligheidsplatform gedeeld met de alarmopvolger. Als een zorgprofessional bijvoorbeeld op huisbezoek is of als er tussen de huisbezoeken door iets gebeurt, kan de locatie daardoor zeer nauwkeurig bepaald worden. Naast de locatiebepaling, kan er ook een directe spraak- en/of luisterverbinding worden opgezet, zodat de alarmopvolger discreet mee kan luisteren en met de drager kan communiceren. Dankzij de noodknop voelen alleenwerkers zich veiliger en is er in geval van nood snel hulp.

SOS knop kopen

Ook zorgen voor meer rust en mobiliteit met een paniekknop in de vorm van een SOS knop, SOS armband of SOS ketting? Wij hebben de juiste producten voor alleenwerkers, zoals zorgprofessionals. Met de discrete paniekknop kan er met één druk op de knop hulp worden ingeschakeld. Met de man down functie op de SOS knop, SOS horloge of SOS ketting wordt er zelfs automatisch hulp ingeschakeld wanneer dit nodig is. Bekijk al onze producten hier. Specifiek advies nodig voor jouw alarmoplossing? Neem dan contact met ons op.