Personenalarmen met timer of inactiviteitsfunctie

Dankzij de timer functie kun je automatisch alarm slaan wanneer je jezelf niet op tijd meldt. Je activeert de timer op het apparaat door de timer-toets ingedrukt te houden. De timer wordt gestart op zowel het apparaat als op het SOSvolaris platform.

Op het personenalarm zie je de tijd aflopen. De timer functie is volledig in te stellen en zonder kabel vanuit het SOSvolaris platform. Je kunt de tijd bijvoorbeeld instellen op 20 minuten. Voordat de timer afloopt begint het apparaat geluid te maken en te trillen. De gebruiker moet de timer functie resetten of stoppen door weer op de timer-toets te drukken. Doet hij of zij niets dan zal er alarm worden geslagen. Het apparaat belt ingestelde noodnummers en het platform start vooraf ingestelde scenario’s op.

De timer functie wordt vaak gebruikt wanneer er in ruimtes wordt gewerkt waar geen of slecht mobiel bereik is. De gebruiker activeert de timer buiten deze ruimte. Meldt de gebruiker zich niet op tijd en mocht er geen bereik zijn dan zal er alarm worden geslagen van af het SOSvolaris platform. Het apparaat zal dan niet uitbellen maar een 24/7 alarmcentrale ontvangt wel de melding en scenario’s worden wel gestart. Deze functie wordt vaak toegepast bij bedrijven met koel ruimtes en vriescellen.

Toont alle 4 resultaten