Hoeveel BHV'ers moeten aanwezig zijn?

BHV oproepsysteem

BHV’ers, oftewel bedrijfshulpverleners, verlenen eerste hulp bij een ongeval. Een BHV’er is hiervoor opgeleid. Met een oproepsysteem BHV kun je eenvoudig BHV’ers oproepen in een noodsituatie. We leggen je in deze blog uit hoe dit BHV communicatiemiddel werkt.

BHV oproepsysteem voor bedrijfshulpverleners

Met een BHV oproepsysteem kun je bij een gebeurtenis direct de juiste BHV’ers oproepen. Het oproepsysteem BHV wordt ook wel een PZI genoemd: een personenzoekinstallatie. Met een alarmknop of via de SOSvolaris alarmeringsapp kun je een oproep doen naar de dichtstbijzijnde BHV’er of alle aanwezige BHV’ers. Vanuit het veiligheidsplatform en in de alarmeringsapp kun je real-time zien welke BHV’ers de oproep van het BHV communicatiemiddel hebben geaccepteerd en wie er aanwezig zijn om de nodige hulp te verlenen. Met de automatische aanwezigheidsregistratie van het oproepsysteem BHV heb je altijd inzicht in het aantal aanwezige BHV’ers en waar zij zich op het moment van nood bevinden. In het platform stel je eenvoudig wie de rol van BHV’er heeft. Dankzij de naadloze aansluiting met de SOSvolaris BHV app wordt dan altijd de juiste persoon opgeroepen. In de BHV app kun je ook een BHV logboek bijhouden en alle BHV-gerelateerde documenten opslaan.

Effectief BHV’ers oproepen

Er kan ook bij een BHV oproepsysteem zelf een scenario worden ingesteld met de scenariobouwer in het veiligheidsplatform. Zo bepaal je zelf wat er moet gebeuren bij verschillende gebeurtenissen en kun je BHV’ers effectief oproepen bij een noodsituatie. Wil je een bericht of oproep doen aan één BHV’er of een vooraf ingestelde groep? Bijvoorbeeld alleen de BHV’ers op een bepaalde locatie. Dit kan handmatig in de app of via het veiligheidsplatform, maar ook automatisch, bijvoorbeeld bij een man down alarm wanneer de drager zelf niet meer in staat is om alarm te slaan. Met de Push-To-Talk functie kunnen de BHV’er en de persoon die alarm heeft geslagen direct communiceren.

Zijn er niet genoeg BHV’ers aanwezig? Stel dan via het platform het minimale aantal benodigde BHV’ers in, zodat je een automatisch bericht krijgt wanneer er sprake is van onderbezetting van het aantal mensen dat de BHV app in gebruik heeft.

BHV oproepsysteem met automatische aanwezigheidsregistratie

Dankzij de locatiebepaling van het oproepsysteem BHV die wordt bepaald aan de hand van GPS/GNSS of via beacons weet je real-time hoeveel BHV’ers er op het moment van alarmslaan aanwezig zijn. De BHV app kan zo worden ingesteld dat de aanwezige BHV’ers automatisch geregistreerd worden als ‘aanwezig’ of ‘afwezig’, wanneer hij of zij een bepaalde geofence of zone betreedt of verlaat. Deze geofences zijn zowel binnen als buiten in te stellen. Op die manier kun je in het veiligheidsplatform via een rapportage snel zien wat de BHV bezetting op een bepaald moment is per locatie. Privacy van de BHV’er is hierbij gewaarborgd, omdat zij te allen tijde in de BHV app kunnen zien wanneer hun locatie wordt gedeeld of niet.

Andere systemen kunnen ook worden gekoppeld aan het BHV oproepsysteem, bijvoorbeeld een brandmeldcentrale. Bij brand kunnen alle aanwezige bedrijfshulpverleners worden geïnformeerd, zodat een ontruiming zo snel mogelijk in gang kan worden gezet.

SOSvolaris BHV oproepsysteem gebruiken

De SOSvolaris alarmerings BHV app kan op iedere telefoon (Android of Apple) worden gedownload. De alarmeringsapp fungeert als BHV oproepsysteem, maar natuurlijk kun je ook een vaste of mobiele noodknop van SOSvolaris gebruiken die dient als BHV communicatiemiddel. Dankzij de integratie met het veiligheidsplatform heb je direct real-time inzicht in het aantal aanwezige BHV’ers per locatie, de BHV oproepen die zijn gedaan en kun je instellen welke scenario’s er in gang moeten worden gezet na een alarmmelding. Ook kun je via de app of via het platform in de browser een bericht  sturen naar het BHV communicatiemiddel van alle aanwezige BHV’ers.

Ook onze personenalarmen met scherm fungeren als BHV oproepsysteem. De app en personenalarmen werken naadloos samen, zodat je ze ook beide kunt gebruiken of de gebruiker zelf kan kiezen welk BHV communicatiemiddel het prettigst is.

BHV oproep app van SOSvolaris

Met de SOSvolaris BHV app kun je handmatig of automatisch BHV’ers oproepen die op dat moment aanwezig zijn. Dankzij de aanwezigheidsapp functie weet je altijd exact hoeveel BHV ’ers er aanwezig zijn en hoeveel er kunnen worden opgeroepen. Met de betrouwbare BHV app is er altijd snel een BHV ’er ter plaatse. De BHV app, of aanwezigheidsapp, is helemaal persoonlijk in te stellen met ons bijbehorende veiligheidsplatform. Stel zelf een aantal scenario’s in, maak groepen BHV ’ers of koppel de BHV app aan een veiligheidscentrale of brandmeldcentrale om snel een ontruiming te kunnen starten wanneer dit nodig is. Sectoren waarin veel gewerkt wordt met de BHV app zijn bijvoorbeeld gemeenten, industrieën of beroepen waarbij alleen gewerkt wordt.

Wat doet een BHV app?

Een BHV oproepapp zorgt ervoor dat bij een calamiteit elke aanwezige BHV’er in kaart wordt gebracht en kan worden opgeroepen. Bij nood kunnen dan alle BHV’ers worden opgeroepen (vooraf ingestelde groep) of enkel de dichtstbijzijnde. Deze scenario’s zijn zelf te bepalen via het SOSvolaris veiligheidsplatform. De BHV oproep app van SOSvolaris werkt met geofences. Dit zijn vooraf ingestelde zones. Als een BHV’er zich bevindt in zo’n geofence, wordt hij of zij geregistreerd als aanwezig en kan de BHV’er worden opgeroepen bij nood. Wanneer de BHV’er de geofence verlaat, wordt de BHV’er automatisch afgemeld in de BHV app. Een uniek BHV app systeem dat zeer effectief is. Van deze automatische aanwezigheidsregistratie kun je ook rapportages genereren om hier inzicht in te krijgen.

BHV communicatie app

De SOSvolaris app is één app, die te gebruiken is als BHV oproep app en aanwezigheids app. Met één druk op de knop sta je direct in contact met een BHV’er of een groep BHV’ers. Dit is een stuk effectiever dan een BHV bord waarin elke BHV’er zich in de ochtend moet aanmelden. Met de aanwezigheidsapp en de geofence functie weet je 100% zeker welke en hoe veel BHV’ers aanwezig zijn. Door de integratie met het veiligheidsplatform kun je snel en eenvoudig communiceren met een BHV’er die gebruikmaakt van de BHV app. Benieuwd hoe de BHV app werkt en of het past bij jouw BHV-oplossing? Je kunt de BHV app gratis uitproberen 30 dagen lang!

Meest geschikte communicatiemiddelen voor BHV’ers of bedrijfshulpverleners

Alle apparaten zijn geschikt als BHV alarm voor bedrijfshulpverleners. De volgende apparaten worden in de meeste gevallen toegepast:

Geschikt als:

Melder/ontvanger voor bedrijfshulpverleners

Geschikt als:

Handzame melder/ontvanger voor bedrijfshulpverleners

Geschikt als:

Doormelder van melding van brandmeldinstallaties naar de SOSvolaris app of personenalarmen

Geschikt als:

Doormelder van melding van bijvoorbeeld brandmeldinstallaties naar de SOSvolaris app

Aansturen van relais via scenario’s, personenalarmen of de SOSvolaris app

Meer weten over de prijzen en mogelijkheden? Neem dan contact op

Wil je meer weten over de prijzen en mogelijkheden van ons BHV oproepsysteem? Laat hieronder jouw gegevens achter en wij sturen je zo snel mogelijk een voorstel op maat. Liever direct contact? Neem dan contact met ons op via de contactpagina.