GNSS locatie bepaling

5 redenen om te kiezen voor een cloud based veiligheidsoplossing

Of het nu gaat om muziek, films, ERPsystemen of jouw persoonlijke bestanden, steeds meer diensten gaan naar de cloud. Dankzij de cloud heb je altijd alles bij de hand. Je ziet steeds vaker dat naast data en applicaties, complete bedrijven over gaan naar de cloud in de vorm van platforms.

Het IoT platform van SOSvolaris draait ook in de cloud. Onze apparaten staan hier continu mee in verbinding via het mobiele netwerk. Zo ben jij niet meer afhankelijk van een kabel en heb jij overal onze dienstverlening tot jouw beschikking. Waarom zou je kiezen voor cloud based alarmoplossing en niet voor vaste alarmering? Wij hebben een aantal reden voor je op een rijtje gezet:

1. Doorontwikkeling en nieuwe functionaliteiten

De cloud maakt het mogelijk om door te ontwikkelen en eenvoudige nieuwe functionaliteiten toe te voegen. Zo werken wij ieder dag aan ons platform. Of het nu gaat om nieuwe functionaliteiten, koppelingen met andere platformen of diensten of het oplossen van bugs, wij zijn er continu mee bezig. Deze ontwikkelingen worden volledig doorgetest en achter de schermen doorgevoerd. Je merkt hier niets van behalve dat er steeds nieuwe functionaliteiten bijkomen en dat onze dienstverlening steeds beter en slimmer wordt.

2. Lagere aanschafkosten

Vroeger was het gebruikelijk om software lokaal te installeren (on-premise). Bij een cloud oplossing is dat niet nodig en heb je ook geen server meer nodig op locatie. Het monitoren van deze systemen kan zowel zeer tijdrovend als kostbaar zijn. Om gebruik te maken van onze alarmoplossing hoef je niets meer te installeren. Ook ben je niet meer afhankelijk van een installateur of systeembeheerder.

3. Eenvoudig op te schalen

Een mobiele (cloud) oplossing maakt het mogelijk om eenvoudig op te schalen. Handig wanneer je gaat verbouwen, verhuizen of uitbreiden. Omdat er geen kabels of systemen op locatie zijn geïnstalleerd en onze apparaten communiceren via het mobiele netwerk, kun je het systeem verplaatsen. Zelfs onze beacons zijn mobiel en niet afhankelijk van Wi-Fi, internet of stroom. Ook kun je er eenvoudig nieuwe apparaten aan koppelen.

4. Betere dienstverlening

Wij krijgen veel input van onze gebruikers. Waardevolle informatie die ons help ons platform beter te maken. Naast (anonieme) gebruiksgegevens ontvangen wij ook geregeld wensen van onze gebruikers. Deze wensen en informatie vertalen wij naar nieuwe functionaliteiten en vormen de basis voor onze ontwikkeling. Ook kunnen wij op afstand support leveren. De apparaten zijn namelijk van een afstand uit te lezen en wij kunnen de instellingen op afstand voor je aanpassen.

5. Bedenk het, wij maken het mogelijk

Via koppelingen kunnen wij met andere systemen “praten”. Zo hebben wij verschillende koppelingen gemaakt met alarmcentrales, brandmeldinstallaties en beveiligingsplatformen. Door diensten te combineren, wordt onze veiligheidsoplossing nog slimmer. Omdat we de ontwikkeling zelf doen, kunnen wij ook maatwerk leveren.

Hoe zit het met de veiligheid van de cloud?

Ons platform draait redundant op servers in Nederland. Redundant wil zeggen dat bij het falen van de hardware, het systeem op een andere locatie gewoon door zal blijven draaien. Daarnaast monitoren wij onze servers en de applicaties die erop draaien. Problemen van welke omvang dan ook, worden direct gedetecteerd en opgelost. Tot slot doen wij geregeld (veiligheids)tests om ervoor te zorgen dat onze systemen altijd goed functioneren en jouw gegevens veilig zijn.

Wil je over naar de cloud of meer weten, neem dan contact met ons op.