Wat is IoT en wat kun je ermee?

De oven aanzetten met jouw smartphone, jouw lampen uitschakelen via Google Assistant en jouw conditie monitoren op jouw Fitbit. Dit zijn slechts drie alledaagse voorbeelden van Internet Of Things (of IoT). IoT krijgt een steeds grotere rol in jouw leven. Dit om het je allemaal net iets makkelijker te maken of om je veiliger te kunnen laten werken.

Van veel nietszeggende data naar krachtige informatie

De enorme hoeveelheid data, verzonden door alle apparaten, zijn los van elkaar vaak nietszeggende stukjes data. De kracht van IoT ligt in het principe waarmee data wordt omgezet tot krachtige informatie om bijvoorbeeld voorspellingen te kunnen doen. Hiervoor heb je betrouwbare platformen en slimme technologieën nodig. Met Internet Of Things kan je bijvoorbeeld het gedrag van medewerkers analyseren om efficiënter en veiliger te werken in een fabriek.

Uit de afgelopen drie weken blijkt dat er maar één BHV aanwezig is op maandag tussen 12:00 en 13:30. Zorg dat er dan minimaal vier BHV’ers aanwezig zijn.

Connected, altijd in verbinding

Bij verbonden apparaten denken mensen vaak alleen aan hun telefoon, tablet en computer. Ook de apparaten van SOSvolaris zijn connected. Deze staan altijd in verbinding via het internet met het platform van SOSvolaris. Samen met bijvoorbeeld een connected brandmeldinstallatie kan er eerder en meer adequaat een ontruiming plaatsvinden. In geval van brand zal de brandmeldinstallatie een melding naar het platform van SOSvolaris sturen. Deze melding start een scenario op en zorgt ervoor dat alle BHV’ers direct op de hoogte worden gesteld van de brand. Ook de hulpverleners in de andere vleugels kunnen worden opgeroepen. Omdat er bekend is wie er aanwezig zijn, wordt er een scenario gestart waarbij de taakverdeling automatisch wordt geregeld. Zo weet je zeker dat er voldoende ontruimers, EHBO’ers en opzichters ter plaatse zullen zijn.

Adoptie van Internet Of Things

Boban Vukicevic van Comgate leg in zijn artikel op marketingfacts.nl uit dat Internet Of Things veel impact heeft op de algehele bedrijfsvoering. Hij legt uit welke invloed IoT heeft en wat het betekent voor de toekomst. Een paar jaar geleden was het een technologie die je kon onderscheiden van je concurrentie. Tegenwoordig heeft ieder bedrijf ermee te maken en worden producten en (bedrijfs)processen erop ingericht of aangepast.

SOSvolaris en Internet Of Things

Als IT bedrijf zijn wij bezig met nieuwe, onderscheidende technieken. IoT staat daarom bij ons centraal. Onze systemen ontwikkelen wij zelf en worden ontwikkeld met de intentie om ze aan te kunnen sluiten op andere systemen. We werken graag samen om een koppeling te realiseren met bijvoorbeeld jouw: brandmeldinstallatie, ontruimingsinstallaties, alarmcentrales, gasmeters of toegangscontrolesystemen, alles is mogelijk. Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op.

Wist je dat we al veel koppelingen hebben gemaakt? Onder andere alarmcentrales, apps voor beveiligers en sms-bericht diensten zijn al verbonden met SOSvolaris