Handmatig alarmeren, of automatisch via man down of timer

Alle apparaten bieden de mogelijkheid om handmatig te alarmeren, of automatisch via man down of timer functie. Hierdoor kan de drager ook alarm slaan wanneer hij of zij hier zelf niet meer toe in staat is.

Handmatig alarmeren via de noodknop

Wanneer de noodknop voor enkele seconden wordt ingedrukt, dan stuurt het apparaat een alarmmelding door naar het platform. Daarnaast wordt automatisch een spraakverbinding met de alarmopvolger tot stand gebracht. Het apparaat geeft feedback door kort te trillen nadat het alarm is verstuurd. Daarnaast verschijnt er een bevestiging op het display. Dankzij deze bevestiging weet de eindgebruiker dat hulp onderweg is.

Maak alarm! MAAKT MELDING

Automatisch alarmeren via man down: valdetectie en inactiviteitsdetectie

Ieder apparaat kan worden uitgerust met man down alarmering (valdetectie en inactiviteitsdetectie). Sommige apparaten hebben deze vorm van automatisch alarmeren standaard en andere apparaten kunnen ook zonder man down worden geleverd. Het man down alarm alarmeert automatisch bij een val of wanneer de drager enige tijd niet meer heeft bewogen. Voordat er wordt gealarmeerd, geeft het apparaat een vooralarm in de vorm van een luid geluid en fysieke trilling. Voor discrete toepassingen kan dit geluid worden uitgeschakeld in het platform. Tijdens het vooralarm kan de melding (handmatig) worden geannuleerd om valse meldingen te voorkomen.

Het valalarm kan worden ingesteld op basis van inactiviteit of op basis van de positie (hoek) van de drager. Daarnaast wordt er gekeken naar de valversnelling en kracht van impact. De instellingen en de gevoeligheid hiervan zijn in te stellen vanuit het platform.

Automatisch alarmeren via timerfunctie: alarmeren op basis van tijd

Sommige apparaten beschikken over een timerfunctie (kwiteerfunctie). Wanneer de timer wordt geactiveerd, moet de drager zich periodiek melden. De tijd tussen de meldingen kun je zelf bepalen. Wanneer de timer afloopt geeft het apparaat eerst een vooralarm in de vorm van een luid geluid en trilling. Tijdens het vooralarm kan de melding (handmatig) worden geannuleerd om valse meldingen te voorkomen. Meldt de drager zich niet, dan wordt er direct alarm geslagen. De instellingen van de timer zijn volledig instelbaar vanuit het platform.

De timer wordt zowel op het apparaat als op het platform gestart. Zo kun je zonder mobiel bereik toch alarm slaan. Deze functie wordt met name gebruikt wanneer er in ruimtes wordt gewerkt zonder bereik zoals een koelcel.

Meer weten over de man down alarmering en timerfunctie?

Wil je meer weten over mogelijkheden van onze mobiele alarmering? Laat hieronder jouw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Liever direct contact? Bel ons dan via +31 (0)85 301 08 10 of stuur ons een e-mail via info@sosvolaris.com.


    Wat gebeurt er als ik flauw val of enige tijd niet meer beweeg?

    Het apparaat geeft eerst een vooralarm. Als deze niet wordt geannuleerd, dan wordt er alarm geslagen. Sta je op, beweeg je weer of druk je de melding weg dan gebeurt er niets.

    Hoe lang moet ik de noodknop ingedrukt houden?

    Je moet de knop 2 seconden ingedrukt houden voordat er alarm wordt geslagen. Je kunt deze tijd zelf wijzigen in het online platform. Ook kan er worden ingesteld dat er een aantal keer snel achter elkaar gedrukt moet worden om te alarmeren.

    Kan ik de man down timer zelf instellen?

    Ja, je kunt de instellingen van de timer zelf wijzigen in het online platform. Hierdoor kun je zelf bepalen hoe snel er alarm moet worden geslagen wanneer er geen beweging meer wordt gedetecteerd.

    Wordt de timerfunctie ook op het platform gestart?

    Ja, hierdoor kun je ook alarmeren wanneer er geen bereik meer in de ruimte waar je werkt. Je start de timer dan buiten deze ruimte.