Alarmeren en oproepen in een noodsituatie of bij een calamiteit

De mobiele alarmering en alarmoplossingen van SOSvolaris zijn speciaal ontwikkelt voor professionals. De alarmering is breed inzetbaar. Het kan worden gebruikt als BHV oproepsysteem, als personenalarmering voor mensen die alleen werken, een verhoogd risico lopen of te maken kunnen krijgen met agressie.

Maak een alarm met onze app of met een apparaat of personenalarm

Maak een alarm met onze app of met één van onze apparaten of personenalarmen. Je kun handmatig en automatisch alarmeren via de man down detectie of timerfunctie. Bij nood kun je direct een collega of beveiliger oproepen. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van onze 24/7 alarmcentrale. De centralist zorgt dat direct de juiste hulp wordt ingeschakeld. Wat er allemaal moet gebeuren bij nood bepaal je zelf vanuit de webbrowser met onze scenariobouwer.

Handmatig en automatisch alarm slaan:

 • Handmatig alarmeren via de SOS-knop
 • Handmatig alarmeren via het halskoord
 • Automatisch via valdetectie (man down)
 • Automatisch via de timerfunctie

Bepaal zelf wat er moet gebeuren in een noodsituatie of bij een ander gebeurtenis

De apparaten staan in verbinding met het cloud platform van SOSvolaris. Vanuit het platform bepaal je welke scenario’s worden opgestart. Je stelt zelf scenario’s samen die worden geactiveerd bij bijvoorbeeld de SOS-knop, man down alarm, bijna lege batterij, het betreden van een geofence en nog veel meer. Je kunt verschillende acties starten zoals het versturen van een sms- of spraakbericht. Het is ook mogelijk om een alarmcentrale te koppelen, zodat je bij nood direct in contact staat met de centralist van de alarmcentrale.

Bepaal wat er moet gebeuren:

 • Stuur notificaties via e-mail, sms-, push- en spraakberichten
 • Bel naar alarmopvolger(s)
 • Alarmopvolging door 24/7 alarmcentrale
 • Alarmopvolging door beveiliger
Groep 2 Groep 3 Openstaande alarmmeldingen Geen openstaande meldingen Hans Elzen man down 08-01-17 21:44:54 Groep 1 Pieter Derksen Willem de Hoog André Kupper Hans Elzen LOCATIES DEVICES BERICHTEN Hans Elzen Kaart l Sateliet + - https:// app.sosvolaris.com MAAKT MELDING “Hallo Hans, ik zie dat je een alarmmelding hebt gemaakt. Is alles in orde met je?” Maak alarm!

Traceer en lokaliseer gebruikers, binnen en buiten, in real-time of alleen bij nood

Sommige apparaten beschikken (optioneel) over GPS/GNSS. De apparaten kunnen periodiek of alleen bij nood de GPS-locatie doorsturen. Hierdoor weet je waar iemand is en weet je of iemand aanwezig is in een bepaalde zone of geofence.

Het is ook mogelijk om gebruikers binnen te volgen of te lokaliseren bij nood. Sommige apparaten kunnen beacons scannen. Door gebruik te maken van beacons weet je binnen exact waar iemand is. De locatie kan worden geplot op de kaart met verdieping en plattegrond, maar kan ook worden geplot in een zone.

Berichten versturen, instellingen wijzigen, scenario’s maken, rapporteren en meer

Vanuit het SOSvolaris platform doe je het volledige beheer. In het platform stel je scenario’s in, maak je er zones of geofences aan, kun je gegevens, alarmprotocollen en instellingen wijzigen en roep je alle BHV’ers op door ze een bericht te sturen. Daarnaast kun je rapportages uitdraaien over alarmmeldingen en de aanwezigheid van medewerkers en bedrijfshulpverleners voor RI&E.

Functionaliteiten van het SOSvolaris platform:

 • Maak teams en geofences aan en beheer of hernoem beacons
 • Stuur berichten naar apparaten en app-gebruikers vanuit het platform of app
 • Pas instellingen aan van apparaten vanuit het platform en zonder kabel
 • Genereer rapporten over alarmmeldingen, aanwezigheid en meer…

Cases en referenties

Personenalarmering voor verschillende sectoren

SOSvolaris levert personenalarmering die geschikt zijn voor verschillende sectoren. Door gebruik te maken van de verschillende hardware, onze app en het krachtige SOSvolaris platform kunnen wij iedere gewenste alarmoplossing creëren.

Vrijblijvend meer weten over de mogelijkheden?

Wil je meer weten over de prijzen en mogelijkheden van onze mobiele alarmering? Laat hieronder jouw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact me je op. Heb je liever direct contact? Bel ons dan via +31 (0)85 301 08 10 of stuur ons een e-mail via info@sosvolaris.com.


  Wat gebeurt er als ik op de noodknop druk of flauw val?

  Het personenalarm belt naar de alarmopvolger. Dit kan bijvoorbeeld een intern noodnummer zijn of onze 24/7 alarmcentrale. Daarnaast stuurt het apparaat een alarmmelding naar het platform en kan er direct een scenario worden opgestart. Zo kun je bijvoorbeeld automatisch collega’s informeren via een sms-bericht.

  Kan ik direct collega's inschakelen bij nood?

  Ja, je kunt bellen naar één of meerdere telefoonnummers. Daarnaast kun je anderen informeren via een bericht op hun personenalarm of app en kun je een e-mail, sms- of spraakbericht versturen.

  Kunnen er berichten worden gestuurd naar het personenalarm?

  Ja, je kunt vanuit het platform eenvoudig en kosteloos berichten sturen naar een groep of individu.

  Kan ik ook naar het personenalarm bellen?

  Ja, naast dat het apparaat kan bellen, kun je ook met een andere telefoon naar het apparaat bellen.

  Leveren jullie ook maatwerk?

  Ja, wij doen de ontwikkeling van onze software zelf. Hierdoor kunnen wij maatwerk leveren en het product afstemmen op iedere behoefte.