Lokaliseren van werknemers en bedrijfshulpverleners, binnen en buiten

Lokaliseer werknemers, bedrijfshulpverleners en alleenwerkers via GPS/GNSS of via beacons. Je kunt personen zowel binnen als buiten traceren en op basis van locatie de dichtstbijzijnde hulpverlener inschakelen.

Locatiebepaling van personen, binnen en buiten

Met behulp van GPS/GNSS en beacons is het mogelijk om zowel binnen als buiten personen te lokaliseren of te traceren. De locatie kan bijvoorbeeld worden gebruikt om de dichtstbijzijnde hulpverlener in te schakelen.

Outdoor locatiebepaling (via GPS/GNSS)

Met behulp van GPS/GNSS kun je personen real-time volgen of alleen lokaliseren bij een calamiteit: ’tracking on demand’. GPS/GNSS werkt alleen buiten.

Indoor locatiebepaling (via SRD, BLE en Wi-Fi beacons)

De alarmapparaten kunnen communiceren met SRD, BLE en Wi-Fi beacons. Hiermee is het mogelijk om indoor personen te lokaliseren en te volgen. Zo weet je altijd in welke ruimte iemand is. Het is mogelijk om hiervoor SRD of BLE beacons te gebruiken maar je kunt ook het bestaande Wi-Fi-netwerk gebruiken.

Aanwezigheidsregistratie en alerts op basis van locatie

Met behulp van geofences kun je zien wie er aanwezig zijn. Zo kun je bijvoorbeeld heel eenvoudig zien welke bedrijfshulpverleners aanwezig zijn en kun je groepen alarmeren op basis van locatie en aanwezigheid. Daarnaast kun je een scenario starten wanneer iemand een zone of geofence betreedt of verlaat.

Je kunt zowel geofences maken in een vrije vorm rondom een terrein of als een cirkel.

Real-time traceren of alleen bij een calamiteit

De alarmapparaten en onze app kunnen real-time traceren of alleen wanneer dat noodzakelijk is. Bijvoorbeeld bij een calamiteit. Als er wordt getraceerd, dan kan de gebruiker dit zien op het display of in de notificatie bar van zijn of haar smartphone. Privacy is hiermee gewaarborgd.

De locaties worden veilig opgeslagen in Nederland en worden niet gedeeld met derden zonder toestemming.

Vrijblijvend meer weten over de mogelijkheden?

Wil je meer weten over mogelijkheden van onze mobiele alarmering? Laat hieronder jouw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Liever direct contact? Bel ons dan via +31 (0)85 301 08 10 of stuur ons een e-mail via info@sosvolaris.com.


  Zijn beacons noodzakelijk wanneer ik indoor wil lokaliseren?

  Ja, GPS/GNSS werkt alleen buiten. Je kunt via GPS/GNSS wel zien of iemand in het pand aanwezig is maar niet waar precies.

  Hoeveel beacons heb ik nodig?

  Dat is sterk afhankelijk van de gewenste nauwkeurigheid en de constructie van het gebouw. Wij inventariseren samen met onze installateur hoeveel beacons noodzakelijk zijn voor de gewenste nauwkeurigheid.

  Kan een bestaand Wi-Fi-netwerk worden gebruikt voor indoor locatiebepaling?

  Ja dat kan. Dit moet een professioneel volledig dekkend 2.4 GHz netwerk zijn. Neem contact met ons op voor meer informatie.

  Moet ik de beacons aansluiten op het elektriciteitsnet?

  Nee, de SRD en BLE beacons zijn zelfvoorzienend. Bij stroomuitval blijven deze gewoon werken. Ook hoef je geen kabels of elektriciteit aan te leggen.

  Hoe nauwkeurig is de GPS/GNSS locatie?

  Dit varieert aan de hand van de signaalsterkte. Meestal wordt buiten de locatie tot op vijf meter nauwkeurig worden bepaald.