De SOSvolaris alarmeringsapp, alarmeer, start scenario’s en communiceer met collega’s

Met de alarmeringsapp van SOSvolaris sla je eenvoudig alarm vanaf jouw smartphone. De app is net als onze personenalarmen volledig geïntegreerd in het SOSvolaris platform. Vanuit de app heb je real-time inzicht in alarmmeldingen en kun je met collega’s communiceren via tekstberichten. De app is geschikt voor BHV’ers en professionals die alleen werken of te maken kunnen krijgen met agressie en geweld zoals zorgmedewerkers en deurwaarders.

Sla alarm met onze alarmeringsapp vanaf jouw smartphone

Sla alarm vanaf jouw smartphone met de SOSvolaris app. De alarmeringsapp fungeert als een personenalarm. Je kunt alarm slaan door de noodknop drie seconden ingedrukt te houden. Daarnaast kun je alarmeren via de externe noodknop en man down functie.

Alarmeren via jouw smartphone:

 • Alarmeren via de noodknop in de app
 • Alarmeren via de externe noodknop*
 • Alarmeren via man down

*beschikbaar in de volgende versie

Start een scenario zoals een ontruiming eenvoudig vanuit de alarmeringsapp

Je kunt vanuit de alarmeringsapp een of meerdere scenario’s starten. Zo kun jij bijvoorbeeld met één druk op de knop alle aanwezige BHV’ers een bericht versturen om een ontruiming te starten. Je kunt ook andere acties starten. Je regelt de scenario’s in vanuit het SOSvolaris platform.

Voorbeelden van acties:

 • Verstuur een tekstbericht naar apparaten en smartphones
 • Verstuur een sms- of spraakbericht
 • Verstuur een e-mail
 • Roep een webhook aan (API)

Communiceer via berichten

Via de SOSvolaris alarmeringsapp kun je berichten versturen en ontvangen. Start bijvoorbeeld direct een ontruiming door een bericht te versturen of een scenario te starten vanuit de app. Daarnaast kun je ook genotificeerd worden bij een alarm. Mocht bijvoorbeeld de medewerker in het magazijn alarm slaan, dan ontvang jij hier als BHV’er een bericht van.

Eenvoudig communiceren via jouw smartphone:

 • Ontvang berichten en BHV-oproepen
 • Stuur een bericht naar andere app-gebruikers of personenalarmen
 • Stuur een BHV-oproep naar andere app-gebruikers

*beschikbaar in de volgende versie

Real-time volgen of alleen traceren bij nood

Het is mogelijk om de app continu te laten traceren. De app stuurt dan periodiek de locatie door.  Hierdoor weet je real-time waar iemand is en in welke zone hij of zij is. Zo weet je bijvoorbeeld hoeveel BHV’ers aanwezig zijn en kun je bij nood alleen de aanwezige BHV’ers oproepen.

Traceren en privacy

Standaard traceert de app alleen bij nood om te voorkomen dat gebruikers onnodig worden gevolgd. Als gebruiker zie je te allen tijde of je locatie real-time wordt gevolgd of alleen bij nood. Je ziet dit in de notificatiebalk op jouw smartphone. Het is ook mogelijk om de app automatisch in- en uit te schakelen bij het betreden en verlaten van een geofence of zone.

BHV app voor bedrijfshulpverleners

De SOSvolaris app is geschikt als BHV app. Je kunt de app in combinatie gebruiken met onze andere apparaten die je ook kunt inzetten als BHV pieper. Je kunt BHV’ers eenvoudig oproepen vanuit het SOSvolaris platform en vanuit de app. Je kunt eenvoudig scenario’s starten zoals een ontruiming en je hebt real-time inzicht in de aanwezigheid en het aantal beschikbare BHV’ers.

BHV app:

 • Roep BHV’ers op vanuit het platform, dashboard of vanuit de app
 • Start een scenario zoals een ontruiming vanuit de app
 • Stuur een bericht vanuit de app naar andere BHV’ers, gebruikers en teams
 • Ontvang als BHV’er berichten van andere systemen zoals een BMC
 • Zie real-time welke BHV’ers aanwezig zijn

Alarmeringsapp voor professionals en alleenwerkers

Via de app kun je eenvoudig alarm slaan. Je kunt handmatig alarmeren via de noodknop en automatisch via man down detectie. Dit maakt de app geschikt voor professionals die alleen werken of te maken kunnen krijgen met agressie of geweld.

Alarmeringsapp voor professionals:

 • Sla discreet alarm via de noodknop
 • Sla automatisch alarm via man down detectie
 • Schakel bij nood een collega in of maak gebruik van onze 24/7 alarmcentrale

Meer weten over ons veiligheidsplatform, alarmeringsapp en mobiele personenalarmering?

Wil je meer weten over mogelijkheden van ons veiligheidsplatform, app en mobiele personenalarmering? Laat hieronder jouw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Liever direct contact? Bel ons dan via +31 (0)85 301 08 10 of stuur ons een e-mail via info@sosvolaris.com.


  Werkt de alarmeringsapp ook samen met de andere personenalarmen en apparaten die jullie aanbieden?

  Ja, alles werkt samen. Omdat alles is gekoppeld aan het SOSvolaris platform kun je berichten versturen vanaf de app naar een personenalarm met scherm en andersom. De app wordt vaak gebruikt in combinatie met onze personenalarmen. De app wordt dan gebruikt door de BHV’ers om alarmmeldingen te ontvangen van personenalarmen.

  Kan de app ook worden gekoppeld aan jullie 24/7 alarmcentrale?

  Momenteel nog niet, we gaan dit in de toekomst wel ondersteunen.

  Hoeveel sneltoetsen kan ik instellen?

  Je kunt vier sneltoetsen instellen en dus vanuit de app vier acties of scenario’s starten.

  Voor wie is de alarmeringsapp geschikt?

  De alarmeringsapp is geschikt voor BHV’ers en voor mensen die alleen werken of te maken kunnen krijgen met andere risico’s zoals agressie en geweld. Je kunt hierbij denken aan zorgmedewerkers en deurwaarders.

  Waarom zou ik voor de app kiezen en niet voor een personenalarm?

  Smartphones zijn minder robuust dan onze personenalarmen. Daarnaast is de man down functie beperkter. De app wordt met name gebruikt door BHV’ers en door professionals die werken op kantoor, of in de zorg. Wanneer er gewerkt wordt in industriële omgevingen of wanneer er fysiek arbeid wordt verricht en de man down functie essentieel is, wordt er gekozen voor één van onze personenalarmen. Hier heb je ook nog eens meer garantie van bereik door onze multi-netwerk simkaart.