Bedrijfscontinuïteit waarborgen na versoepelingen coronamaatregelen

De maatregelen rondom het coronavirus worden verder versoepeld. De overheid kiest ervoor om op een gecontroleerde manier de kans op verspreiding van het virus verder te vergroten. Voor de veiligheid en bedrijfscontinuïteit is het belangrijk om verspreiding tussen medewerkers te voorkomen. Anderhalve meter afstand bewaren is de regel. Zowel privé als tijdens het werk. De noodoproep- en alarmoplossing van SOSvolaris is met een update geschikt gemaakt om deze regel tijdens het werk te handhaven.

Afstandsdetectie met waarschuwingen en real-time rapportage

Vóór de corona-situatie werden de persoonsalarmen van SOSvolaris vooral gebruikt voor professionals die buiten het zicht van elkaar werken. Of voor medewerkers die te maken kunnen krijgen met dreiging of agressie. Dankzij een update van de persoonsalarmen en het online platform kan het systeem nu ook worden gebruikt voor afstandsdetectie. 

Bij de afgifte van het alarmapparaat kan eenvoudig de naam worden gewijzigd. De apparaten scannen continu naar elkaars nabijheid. Wanneer twee apparaten dichter dan twee meter bij elkaar komen klinkt een waarschuwingssignaal. Daarnaast wordt er een alarmmelding gemaakt in het SOSvolaris platform ter rapportageDe kans dat een medewerker in privésfeer corona oploopt wordt door de versoepeling van de maatregelen steeds groter. In zo’n geval kan worden achterhaald met welke collega’s deze medewerker in aanraking is geweest. Extra maatregelen of tests om verspreiding te voorkomen kunnen dan gericht worden toegepast. 

Bestelpieken zorgen voor drukte en extra besmettingsrisico in distributiecentra

Een besmetting van corona uit zich niet in alle gevallen in het hebben van een verhoogde lichaamstemperatuur. Temperatuurmetingen alleen sluiten dus niet alles uit. Niezen en een loopneus staan in dit seizoen vaak in verband met hooikoortsallergie. Door de drukte in distributiecentra worden extra medewerkers ingehuurd. Medewerkers die vaak tijdelijk zijn geswitcht vanuit bijvoorbeeld de horeca. Wanneer de horeca weer open mag, dan zullen veel van deze medewerkers weer terug het terras op gaan. Iedere medewerker met hooikoortssymptomen thuis laten is dan niet haalbaarCorona-testkits worden in rap tempo voor iedereen beschikbaar gesteld. Hierdoor is het nuttig om te kunnen achterhalen wie met een bepaalde collega in contact is geweest wanneer coronabesmetting wordt geconstateerd. Proactief testen van deze medewerkers is een effectief middel om de veiligheid en bedrijfscontinuïteit alsnog te kunnen waarborgen.

Eenvoudig te gebruiken en met respect voor de privacy

De afstandsdetectie wordt alleen geactiveerd wanneer twee personen met elkaar in aanraking komen. Dit gebeurt op basis van Bluetooth. Omdat het systeem volledig mobiel is hoeft er niets te worden geïnstalleerd. Inrichting en instellen van de apparaten kan op afstand via de browser.