Storing alarmering voor de maakindustrie via de SOSvolaris gateway

Uitvallen van een productielijn kan grote gevolgen hebben. Gevolgen zoals productieverlies, derving, vertraging en soms zelfs (milieu) schade. Daarom is het belangrijk dat een storing zo snel mogelijk wordt opgemerkt. Snel kunnen reageren op een storing beperkt de gevolgen en zorgt voor meer veiligheid. Met de storing alarmering van SOSvolaris ben je zeker van een snelle melding van ieder type storing naar de juiste persoon. Storing alarmering van SOSvolaris heeft functionaliteiten zoals:

  • Nauwkeurige logging van storingen;
  • Real-time inzage van storingen in het SOSvolaris platform;
  • Melden van technische alarmen naar smartphone;
  • Ontvangen van storingsmeldingen op man down apparaten;
  • Alarmeren naar dienstdoende storingsmonteur;
  • Directe terugkoppeling door accepteren of weigeren van storing;
  • Meer

Technische alarmen ontvangen via de SOSvolaris gateway

Koppelen van machines, productielijnen, brandmeldcentrales en meer is heel eenvoudig. Namelijk, veel sensoren en systemen zijn tegenwoordig al connected. Zogenaamde IoT oplossingen. Deze systemen zijn eenvoudig te koppelen middels de SOSvolaris API. Ook traditionele systemen zijn eenvoudig te koppelen. Daartoe is de SOSvolaris gateway beschikbaar. De SOSvolaris gateway is er in meerdere variaties. Waaronder modellen met digitale ingangen, digitale uitgangen en opties om via relais andere systemen aan te sturen. Ieder type storing of technisch alarm wordt daarmee eenvoudig ontvangen in het SOSvolaris platform. Dat maakt het mogelijk om bij een storing bijvoorbeeld een zwaailicht aan te sturen of poort open te zetten of sluiten. Middels daisy chaining koppel je eenvoudig meerdere SOSvolaris gateways aan elkaar. Op die manier is het aantal ingangen, uitgangen en relais eenvoudig uit te breiden.

De SOSvolaris gateway maakt via een beveiligde VPN verbinding met het SOSvolaris platform. Dit gaat middels onze 2G/3G/4G fallback router. In eerste instantie gaat de communicatie via de locale internetverbinding. Mocht deze verbinding wegvallen, dan communiceert de router via de ingebouwde simkaart. Dit is een multi netwerk managed simkaart; hetzelfde type simkaart dat wordt toegepast in onze persoonsalarmering.

Alarmeer direct naar de juiste persoon op het juiste moment

Alle storing alarmen worden direct ontvangen in het SOSvolaris platform. Vanuit daar kan de storing eenvoudig worden doorgezet naar het man down apparaat van de operator. Dit werkt ook andersom. Dat maakt het mogelijk om na een man down alarm direct een zwaailicht aan te sturen. Of om bijvoorbeeld automatisch de poort open te zetten voor de hulpdiensten. Op deze manier zorgt de storing alarmering ook voor meer veiligheid op de werkvloer.

Onbezorgd werken door real-time inzicht in de productiestraat en -processen

Het SOSvolaris platform wordt wereldwijd gebruikt voor persoonsalarmering voor professionals. Met de toevoeging van storing alarmering is het beproefde platform nu ook geschikt voor technische alarmen. Dat maakt het SOSvolaris platform de logische keuze voor alle alarmbehoeften binnen de food en feed, industrie en productie en transport en logistiek. Het naadloos combineren van storingsinformatie, persoonsalarmering, man down alarmering en opvolging door collega’s, beveiligers en 24/7 alarmcentrale zorgt voor rust en zekerheid.