SOSvolaris lanceert nieuw platform voor meer controle en veiligheid op de werkvloer

SOSvolaris lanceert op 17 juni een volledig nieuw veiligheidsplatform. Nieuwe en bestaande klanten kunnen dan zelf alarmscenario’s aanmaken, beacons en geofences aanpassen en instellingen aanpassen zonder kabel. Zo bepaal je eenvoudig zelf wat er moet gebeuren in een noodsituatie. Daarnaast worden de rapportagemogelijkheden in de toekomst verder uitgebreid net als de in- en outputmogelijkheden van alarmscenario’s.

Oudere functies zoals het aanmaken rapportages en teams en het versturen van berichten naar gebruikers en bedrijfshulpverleners zijn uiteraard meegenomen in de nieuwe versie.

Bepaal zelf wat er moet gebeuren bij nood of bij het indrukken van een sneltoets

Het platform zorgt ervoor dat er bij nood direct de juiste hulp wordt ingeschakeld. Dit kan bijvoorbeeld een collega, bedrijfshulpverlener, beveiliger of alarmcentrale zijn. Je bepaalt zelf op welke manier en welke data er wordt gedeeld. Zo kun je eenvoudig een pushbericht, SMS- of spraakbericht versturen met daarin de naam, het type alarm en de (indoor) locatie of geofence. Tegelijkertijd kan het apparaat bellen naar één of meerdere noodnummers. Daarnaast kun je als gebruiker een scenario’s opstarten met één druk op één van de sneltoetsen. Beheerders kunnen vanuit de webbrowser een groep (aanwezige) gebruikers een bericht versturen. Deze functies worden met name gebruikt door BHV organisatie.

Met de nieuwe functies willen wij onze klanten de mogelijkheid geven om zelf te bepalen wat er moet gebeuren in een noodsituatie. Wij zullen de scenario’s en de mogelijkheden ervan steeds verder gaan uitbreiden. Met name voor onze klanten met specifieke wensen is dit een uitkomst. Daarnaast zijn we bezig met een universele IoT module die als input trigger kan worden gebruikt. Dit kan een handmatige trigger zijn of een automatische van bijvoorbeeld een brandmeldinstallatie. Onze alarmering zal daardoor op een breder vlak bij gaan dragen aan de veiligheid – Mark Cudok, mede-oprichter van SOSvolaris

17 juni zijn alle nieuwe functies beschikbaar voor onze klanten, voor vragen over ons nieuwe platform kun je contact opnemen met onze sales- en supportafdeling via info@sosvolaris.com of telefonisch via +31 (0)85 301 08 10. Ben je benieuwd hoe onze scenariobouwer werkt? Vraag een demo aan.