Storingsalarm

Wat is een storingsalarm?

Met een goed storingsalarm zorg je ervoor dat storingen direct worden opgemerkt. Daardoor voorkom je veel schade. Een storing kan namelijk voor grote gevolgen zorgen. Zoals het stilvallen van productielijnen en uitvallen van koelcellen. Storing alarmering is dus belangrijk om de impact van een storing te beperken. Dankzij de SOSvolaris gateway worden storingen direct doorgezet naar het SOSvolaris platform. Daarin wordt de storing direct gelogd. Ook stuurt het platform de storing direct door naar de juiste personen. Dat maakt dat de storing zo snel mogelijk is verholpen en de werkzaamheden weer door kunnen gaan.

Storing alarmering is eenvoudig te installeren

Het storingsalarm van SOSvolaris is eenvoudig te integreren in de reeds bestaande infrastructuur. Moderne systemen, zoals de nieuwere brandmeldinstallaties of IoT sensoren werken direct via de API. Systemen die gebruik maken van potentiaal-vrije contacten zijn eenvoudig te koppelen met de SOSvolaris gateway. Deze gateway is er in verschillende uitvoeringen. Een enkele gateway kan tot maar liefst 16 digitale signalen ontvangen. Daarnaast zijn er gateways met ingebouwde relais om andere systemen aan te sturen. Zoals een zwaailicht, sirene of elektrische poort. Afhankelijk van het type storing wordt het storingsalarm op verschillende manieren doorgezet. De gateways zijn eenvoudig aan elkaar te koppelen. Op die manier is het aantal ingangen en uitgangen uit te breiden.

Hoe werkt de storing alarmering?

Iedere gekoppelde sensor, machine, koelcel, inbraakinstallatie, brandmeldinstallatie of ander systeem is als uniek apparaat beschikbaar in het SOSvolaris platform. Wanneer er een storing plaatsvindt dan ontvangt het platform dit direct. Het type storing, de oorsprong van de storing en tijd wordt gelogd. Vervolgens kan via een scenario het storingsalarm worden doorgezet naar de juiste personen. Ontvang een bericht op een personenalarm met display of via de SOSvolaris app. Richt eenvoudig in wie welk alarm op welk moment ontvangt. Ideaal wanneer piketdienst, storingsdienst of oproepdienst van toepassing is. Dankzij automatische aanwezigheidsregistratie weet je zeker dat het alarm naar de juiste persoon gaat. Op ieder moment kun je de inrichting zelf wijzigen. Dat maakt de storing alarmering van SOSvolaris veelzijdig en op maat voor jouw situatie.