Wat is man down alarmering en hoe kan het jouw leven redden?

De één spreekt over valdetectie of een valalarm wij spreken liever over man down alarmering. Onze personenalarmen kijken namelijk niet alleen naar een simpele val maar ook naar andere factoren. Dankzij man down alarmering kun je bij een val of inactiviteit automatisch alarm slaan. Je bent daardoor niet meer afhankelijk van alleen een noodknop. Man down alarmering is onmisbaar voor mensen die alleen werken of buiten het zicht van anderen.

Het grootste deel van de arbeidsongevallen ontstaat door een val

Jaarlijks gebeuren er zo’n 220.000 arbeidsongevallen in Nederland. Vallen van hoogte is met 29% één van de meest voorkomende ongevallen (bron: Arbo-online.nl). Vallen van hoogte is een verzamelnaam voor acht verschillende val-scenario’s, waaronder het vallen van een ladder of trapje, vallen van steigers en vallen van een stilstaand voertuig.

Als je alleen werkt of buiten het zicht van anderen, heb je niemand om op terug te vallen. Wanneer je bij kennis bent kun je om hulp roepen maar wat doe je als niemand in de omgeving is of wat als je niet meer bij kennis bent?

Slimme man down alarmering, instelbaar vanuit de cloud

Met onze slimme alarmering kun je bij een val automatisch hulp inschakelen. Nadat het apparaat een val of inactiviteit (non-movement) detecteert, geeft het eerst een vooralarm. Het vooralarm is er om loze meldingen te voorkomen. Sta je op of annuleer je het alarm handmatig dan gebeurt er niets. Doe je niets dan wordt er alarmgeslagen en wordt er direct hulp ingeschakeld.

De man down sensoren kijken niet alleen naar de valversnelling om een val te detecteren. De sensoren kijken ook naar de hoek waarin de drager zicht bevindt en of hij of zij wel of niet beweegt. De gevoeligheid van sensoren kunnen volledig worden ingesteld. Hoe de man down sensoren moeten worden afgesteld is erg afhankelijk van de werkzaamheden, omgeving én de drager zelf. Daarom kun je bij ons de instellingen altijd zelf aanpassen. Je doet dit vanuit het platform en zonder kabel. Wij helpen je uiteraard om de juiste instellingen te vinden.

Al onze apparaten kunnen worden uitgerust met man down functionaliteiten, ook de EX varianten. Meer weten, neem dan contact met ons op.