Koppeling SOSvolaris met SequriX roept bij nood dichtstbijzijnde beveiliger op

Door een koppeling van de mobiele personenalarmering van SOSvolaris met het beveiligersplatform van SequriX is hulp sneller ter plaatse. Dankzij de combinatie van de alarmering met workforce managementsoftware voor beveiligingsbedrijven, wordt automatisch de dichtstbijzijnde beveiliger ingeschakeld.

Sneller melden en veiliger werken

De mobiele personenalarmering van SOSvolaris is speciaal ontwikkeld voor mensen die alleen werken of risico lopen. Dankzij de ontwikkelde koppeling kunnen alarmoproepen van personen snel door de beveiligers worden opgevolgd zonder een menselijke vertragingsfactor.

Wanneer met een device van SOSvolaris alarm wordt geslagen, wordt de melding met locatie via de software van SequriX doorgezet naar de smartphone van de dichtstbijzijnde beschikbare beveiliger. De locatie wordt periodiek bijgewerkt voor het geval dat de persoon zich verplaatst. De oplossing wordt onder meer gebruikt om alarm te slaan bij bijvoorbeeld agressie of gevaar. Ook kan automatisch worden gealarmeerd via de man down alarmering.

Merkbare tijdsbesparing

SequriX is een managementsysteem dat de bedrijfsprocessen van beveiligingsbedrijven digitaliseert. De toepassing van het digitaal doorsturen van alarmen wordt dan ook al gebruikt voor vaste objecten zoals gebouwen. “Onze klanten kunnen hun dienstverlening nu verder uitbreiden en ook personenalarmering leveren die met SequriX volledig is geïntegreerd in hun operatie. Naast besparing op administratie, levert dit ook efficiency op in de alarmopvolging”, zegt John van de Loo, Senior Accountmanager bij SequriX.

Direct de juiste hulp ter plaatse

“Door onze applicaties met elkaar te laten praten kunnen wij bij nood direct de dichtstbijzijnde beveiliger inschakelen. Dit is uniek en een mooie toevoeging op onze huidige dienstverlening. Hierdoor kunnen wij namelijk nog adequater en efficiënter hulp inschakelen. Een ander groot voordeel is dat de beveiliger de klant kent en de situatie goed kan inschatten. Ook werken particuliere beveiligingsbedrijven nauw samen met de politie. Indien nodig kan er dus worden opgeschaald”, aldus Jarno Heijting, oprichter en mede-eigenaar van SOSvolaris.

Vigilat Beveiliging

Initiator van deze samenwerking is Vigilat Beveiliging. Het beveiligingsbedrijf gebruikt SequriX en is voor eindklanten leverancier van de alarmeringsproducten van SOSvolaris. De veelzijdige beveiliger uit Apeldoorn uitte bij SequriX de wens voor een uniform systeem voor manbeveiliging met afroep op basis van locatie, waarna het de leveranciers met elkaar in contact bracht. Daarmee is het ook de eerste gebruiker van de nieuwe koppeling.

De innovatieve koppeling wordt momenteel uitgerold bij klanten van Vigilat Beveiliging. Zogenaamde ‘lone workers’ zijn uitgerust met hardware van SOSvolaris die noodmeldingen dankzij het SequriX platform direct doorzet naar de smartphone van een Vigilat-beveiliger. Jelwo De Boer, Commercieel Manager van Vigilat Beveiliging, bemerkt een toenemende vraag bij klanten: “Vooral in omgevingen waar professionals alleen werken constateren we een groeiende behoefte aan betrouwbare personenalarmering. Dankzij de koppeling kunnen we voortaan sneller acteren op noodmeldingen.”