Mobiel man down systeem, onmisbaar als je alleen werkt

Met een mobiel man down systeem kun je automatisch alarmeren bij een val, ligpositie of bij geen beweging. Een man down systeem wordt vaak gebruikt door professionals die alleenwerken zoals storingsdienstmonteurs, productiemedewerkers, beveiligers en medewerkers van de technische dienst.

Hoe werkt man down detectie?

Een man down systeem is een mobiel kastje dat je op het lijf draagt. Je kunt het apparaat om de nek, pols of broekriem dragen. Onze noodknoppen en alleenwerkersalarmen kunnen bij een val, geen beweging of bij kanteling automatisch alarmeren. De man down detectie werk als volgt:

  • Je valt, beweegt enige tijd niet of ligt (kanteling)
  • Het apparaat detecteert man down en geeft een vooralarm
  • Dit vooralarm duurt bijvoorbeeld 20 seconden, tijdens dit vooralarm kun je de melding annuleren
  • Doe je niets dan wordt er een alarm gemaakt

Bij een alarm kun je verschillende acties starten. Zo kan het apparaat zelf bellen naar een of meerdere noodnummer. Ook kun je andere informeren via een bericht of spraakbericht en kun je de melding doorzetten naar onze 24/7 alarmcentrale.

Dedicated man down apparaat vs. een mobiele app

Tegenwoordig zijn er ook mobiele apps beschikbaar met daarop een man down functie. Deze apps maken gebruik van de gyroscopen in de telefoon. De man down functie van de meeste apps is beperkt en kunnen alleen alarmeren bij geen beweging. Apps zijn hierdoor minder nauwkeurig en minder goed af te stellen op de wensen en werkzaamheden van de gebruiker. Daarnaast wordt een mobiele telefoon anders gebruikt en gedragen dan een dedicated man down apparaat. Een mobiele telefoon wordt vaker op een bureau of tafel gelegd en minder vaak op het lijf gedragen. Hierdoor is de kan op loze meldingen groter.

De voordelen van een dedicated man down apparaat:

  • Uitgebreid in te stellen naar wens
  • Geavanceerde man down opties
  • Speciaal ontwikkeld als alarm
  • Kan tegen een stoot, water en stof

Ben je opzoek naar betrouwbare man down systeem en heb je advies nodig, neem dan contact met ons op.