Wat is agressie alarmering?

Agressie alarmering is alarmering (noodknoppen) voor professionals die met agressie, intimidatie of geweld te maken kunnen krijgen tijdens hun werk. Snelle hulp is dan erg belangrijk. Daar is deze vorm van alarmering dan ook op gericht. Er zijn twee vormen van agressie alarmering te onderscheiden. Namelijk, interne en externe. Het verschil tussen de twee zit hem in de locatie. Bij de interne vorm wordt het alarm gebruikt in een bekende omgeving. Zoals bij intramurale zorg. Bij de andere vorm is de locatie niet altijd vooraf bekend. De medewerker werkt dan buiten de deur. Zoals bij ambulante zorg.

Agressie alarmering is betrouwbaar, snel en adequaat

Wanneer de emotie hoog oploopt en er sprake is van agressie, dan moet je er van op aan kunnen dat het agressie alarm werkt. Het beproefde platform verwerkt dagelijks duizenden meldingen. Zowel in binnen- als buitenland. Daarbij is ieder alarmapparaat uitgerust met onze eigen multi netwerk simkaart. Hiermee ben je niet afhankelijk van één mobiele netwerkaanbieder. Automatisch kiest het alarmapparaat voor het meest geschikte signaal en wisselt als dat nodig is. Bij een storing zorgt het SOSvolaris platform voor een geforceerde wissel. Deze unieke functionaliteit zorgt ervoor dat jouw agressie alarmering maximaal betrouwbaar is.

Direct hulp, waar dan ook

De mobiele agressie knoppen van SOSvolaris zijn uitgerust met een grote noodknop. Met een druk op de knop start je discreet de agressie alarmering. Dankzij de man down sensoren alarmeert het agressie alarm uit zichzelf. Waar je ook bent, tijdens een alarm weten de alarmopvolgers je te vinden. De locatie wordt namelijk bepaald via GPS, GNSS en beacons. Zowel binnen als buiten is de locatie ten tijden van een alarm bekend. Collega’s in de buurt, de beveiliger of onze alarmcentrale zorgt direct voor hulp. Waar dan ook.