Alleen werken app

Veilig alleen werken met de alleenwerkerapp

Met de alleen werken app van SOSvolaris kun je veilig jouw werk doen buiten het zicht van anderen. Als werkgever ben je verplicht om afdoende maatregelen te treffen voor veilig alleen werken. Wanneer dat goed op orde is, dan is alleen werken in bijna veel situaties toegestaan. Met de app van SOSvolaris geef je als werkgever een gedegen invulling op de RI&E.

Alleenwerkerapp zorgt voor minder belasting van collega’s

Vaak blijkt dat periodiek controleren of alles nog goed gaat voldoende is. In de praktijk belt de alleenwerker ieder uur naar een collega of de bewaking. Op deze manier is er ieder uur een keer contact. Maar wat als het een paar minuten na dit telefoontje fout gaat? En hoe zeker is het dat de andere collega na één uur door heeft dat er iets mis is? Ieder uur inbellen is nogal een belasting. Zowel voor de alleenwerker als de achterwacht. Het vergt discipline en kost veel tijd tijdens het werk. Met de alleen werken app van SOSvolaris is dit geschiedenis. Op de app zelf activeer je de timer. De periode van deze timer is instelbaar. Wanneer de timer is afgelopen dan hoeft de alleenwerker deze simpelweg te resetten. Als dit niet gebeurt binnen de aflopende periode, dan stuurt de app een alarm naar het SOSvolaris platform en de achterwacht.

Snelle alarmopvolging

Naast een timer functie zijn er meerder manier en om te alarmeren met de alleen werken app. Uiteraard kun je handmatig alarmeren en scenario’s starten. Met de automatische man down functionaliteit alarmeert de app zelfstandig als de alleenwerker dit niet meer kan. Bijvoorbeeld na onwel worden. Sommige smartphones zijn uitgerust met een hardware matige noodknop. Deze noodknop kun je ook gebruiken om te alarmeren zonder de app te openen.

Dankzij deze functies ben je verzekerd van een alarmmelding wanneer het fout gaat. Hierdoor is de achterwacht direct op de hoogt en zijn er geen valse meldingen. Dat zorgt voor maximale paraatheid en adequate alarmopvolging.

Gratis proberen

Wil je de alleenwerkerapp gratis proberen? Dat kan! Registreer je nu en ontvang de logingegevens direct in jouw inbox. Tijdens de gratis proefperiode van 30 dagen kunnen jij en vier van jouw collega’s gebruik maken van het SOSvolaris platform en de app.