Omvalbeveiliging voor personen: directe alarmering bij een val of bewusteloosheid

Wanneer je alleenwerkt en er niemand in de buurt is waarop je kunt terugvallen is een alarm- of communicatiemiddel essentieel. Om automatisch te kunnen alarmeren bij een val of bewusteloosheid is omvalbeveiliging onmisbaar.

In sommige sectoren, zoals de bouw, industrie en logistiek, is er een grotere kans op ongelukken. Met omvalbeveiliging wordt er direct een melding gemaakt wanneer een medewerker valt, zodat er zo snel mogelijk hulp gestuurd kan worden. Dit is essentieel voor alleenwerkers, omdat zij bij een val of bewusteloosheid niet altijd zelf hulp kunnen inschakelen. Het omvalalarm gaat dan automatisch af en stuurt een melding naar het veiligheidsplatform om de juiste hulp in te schakelen of een directe spreek-luisterverbinding tot stand te brengen. Hieronder vind je een overzicht van apparaten en applicaties die zijn voorzien van omvalbeveiliging.

Toont alle 7 resultaten

Wat is omvalbeveiliging voor personen?

Omvalbeveiliging wordt ook wel man down detectie of valdetectie genoemd. Omvalbeveiliging wordt niet alleen door senioren in de zorg gebruikt, maar ook door professionals in de bouw, industrie of andere sectoren.  Een val of bewusteloosheid kan op verschillende manieren worden gedetecteerd met een personenalarm met man down detectie of onze SOSvolaris alarmeringsapp. Je kunt zelf bepalen hoe het apparaat of de applicatie met reageren op een val, klap, kanteling of (geen) beweging. Bij een noodsituatie, zoals bijvoorbeeld een val, wordt er automatisch een alarm uitgestuurd naar het veiligheidsplatform. In het platform kun je zelf verschillende scenario’s aanmaken, bijvoorbeeld dat de dichtstbijzijnde BHV’er een melding krijgt van het alarm inclusief te locatie van de persoon, om zo snel mogelijk hulp te kunnen verlenen. De drager van het personenalarm of app kan bij nood ook zelf handmatig alarm slaan. Alarmering hoeft niet enkel automatisch te gaan.

Zo werkt het omvalalarm van SOSvolaris

Hoe werkt omvalbeveiliging voor personen precies in de praktijk?

Een mobiele noodknop of app waarop de omvalbeveiliging is ingesteld, detecteert een val, kanteling, (geen) beweging of een klapt. Vervolgens start er een vooralarm op het apparaat of de app. tijdens dit vooralarm kun je  de alarmmelding annuleren. Doe je niets dan wordt er na het vooralarm alarm geslagen. De melding wordt naar het platform gestuurd en vooraf verschillende scenario’s worden gestart. Ook kan het apparaat automatisch gaan bellen naar vooraf ingestelde noodnummers.

Afhankelijk van de ingestelde scenario\\\\\\\’s kunnen er meldingen worden gestuurd naar collega\\\\\\\’s, BHV’er \\\\\\\’s of onze 24/7 alarmcentrale. De alarmmelding bevat een locatie, waardoor er altijd snel hulp ter plaatse is.

Naast bij kanteling of een val, kan er ook een melding gestuurd worden bij inactiviteit. Als er voor een bepaalde tijd niet wordt bewogen (inactiviteitsdetectie), kan het alarm ook automatisch af gaan.

Toepassing in verschillende sectoren

Omvalbeveiliging voor personen kan in verschillende sectoren van meerwaarde zijn voor de veiligheid van je werknemers. Vooral voor alleenwerkers is omvalbeveiliging onmisbaar, omdat er niemand in de buurt is bij een ongeluk of gevaar. Hierdoor is er snel hulp ter plaatse bij een ongeval wanneer een alleenwerker zelf geen hulp meer kan inschakelen. Daarnaast draagt het ook bij aan een veilig gevoel voor de werknemers. In bijvoorbeeld de bouw en industrie is er een grotere kans op een ongeval dan op kantoor. Automatische omvalbeveiliging is daarom essentieel voor bouwvakkers, installateurs en medewerkers van fabrieken die alleen werken. Wij hebben verschillende personenalarmen met omvalbeveiliging in ons assortiment waardoor wij voor iedere sector passende omvalbeveiliging hebben.

Automatische alarmering met of zonder app

Met de meeste van onze persoonlijke noodknoppen kun je automatisch alameren dankzij het omvalalarm. De apparaten beschikken meestal over een man down-, valdetectie of omvalbeveiliging. De persoonlijke noodknop geeft bij het detecteren van een val of kanteling eerst een waarschuwing, ook wel een vooralarm genoemd, voordat er een alarm wordt uitgestuurd. Zolang het vooralarm loopt kun je de alarmmelding handmatig annuleren. Doe je niets dan wordt er na het vooralarm alarm geslagen.  Als het omvalalarm afgaat, kan er een directe spraak-luisterverbinding tot stand komen, zodat een ontvanger direct kan communiceren om te controleren hoe het gaat met de drager van het alarm. Al deze functies van de omvalbeveiliging zitten ook in de SOSvolaris alarmeringsapp. Deze is op deze manier ook te gebruiken als een persoonlijk omvalalarm.

Omvalbeveiliging met locatiebepaling zowel binnen als buiten

Hoe werkt omvalbeveiliging voor personen met locatiebepaling? Dankzij GPS/GNSS en beacons kunnen personen zowel binnen als buiten gelokaliseerd of getraceerd worden. GPS/GNSS satellieten zorgen voor een betrouwbare locatie buiten, zodat je bij een melding precies weet waar op het terrein iemand zich bevindt. Een locatie binnen kan wordt niet bepaald met GPS. Indoor locaties worden bepaald aan de hand van SRD, BLE en Wi-Fi beacons. Zo kun je nauwkeurig zien waar iemand zich in een gebouw bevindt: in welke ruimte én op welke verdieping. Ben je benieuwd naar ons omvalalarm dat zowel buiten als binnen lokaliseert? Bekijk hier al onze personenalarmen en noodknoppen. Heb je advies over omvalbeveilging nodig? Neem dan contact met ons op.