Man down app met noodknop voor alleenwerkers en professionals die te maken krijgen met agressie

De SOSvolaris app is geschikt voor alleenwerkers en professionals die te maken kunnen krijgen met agressie of een andere risico. De app is onder anderen ontwikkeld voor schoonmakers, deurwaarders, zorgverleners en monteurs. Via een externe noodknop kun je discreet alarm slaan. Daarnaast kun je automatisch alarmeren via de man down detectie in de app.

Alarmeren met de man down app of een gekoppelde noodknop

Sla met de alarmeringsapp alarm vanaf jouw eigen smartphone. Je kunt via de app alarm slaan door de noodknop drie seconden ingedrukt te houden. Daarnaast kun je alarmeren via man down detectie.

Je kunt een externe noodknop aan de app koppelen zodat je discreet kunt alarmeren bij agressie of geweld. Deze noodknop werkt op een batterij en communiceert via Bluetooth met de app.

Alarmeren via de app:

 • Alarmeren via de noodknop in de app
 • Alarmeren via de externe noodknop*
 • Alarmeren via man down

*beschikbaar in de volgende versie

Man down app met outdoor locatiebepaling

Dankzij locatiebepaling weet een collega, hulpdienst of alarmopvolger exact waar je bent. Een goede locatie is onmisbaar voor adequate alarmopvolging. Bij een man down alarm is er vaak geen communicatie mogelijk. Juist dan is een locatie onmisbaar.

Als gebruiker weet je te allen tijde wanneer jouw locatie wordt gedeeld. Je ziet dit vanuit de notificatiebalk op jouw smartphone. Daarnaast is het mogelijk om de app automatisch in- en uit te schakelen bij het betreden of verlaten van een geofence.

Schakel de juiste hulp in via de app bij man down, agressie of een ander soort calamiteit

Schakel met de app bij man down of met één druk op de noodknop direct hulp in. Je kunt een collega oproepen of gebruik maken van onze 24/7 alarmcentrale. De centralist zal dan zorgen voor adequate alarmopvolging en kan wanneer nodig hulpdiensten inschakelen.

Mogelijke alarmopvolging:

 • Schakel een collega in via een push-, sms-, of spraakbericht
 • Bel naar één of meerdere noodnummers*
 • Maak gebruik van onze 24/7 alarmcentrale*

*beschikbaar in de volgende versie

Man down en alarmeringsapp ondersteund door krachtig platform

Onze man down en alarmeringsapp is breed inzetbaar en kan worden gebruikt voor alleenwerkers en professionals die te maken kunnen krijgen met agressie. De app is net als onze alarmknoppen, personenalarmen, en andere apparaten verbonden met het SOSvolaris platform. Vanuit de cloud doe je het beheer en bepaal je via scenario’s wat er moet gebeuren bij bijvoorbeeld nood, een (bijna) lege batterij, aanwezigheid en afwezigheid van bedrijfshulpverleners en meer. Als beheerder kun je waar en wanneer dan ook wijzigingen doorvoeren aan scenario’s en de instellingen.

Sectoren en oplossingen

SOSvolaris levert veiligheidsoplossingen voor alleenwerkers, ploegendiensten, bedrijfshulpverleners en professionals die te maken krijgen met agressie. Door gebruik te maken van de verschillende hardware, onze app en het krachtige SOSvolaris platform kunnen wij iedere gewenste alarmoplossing creëren. Onze oplossingen zijn geschikt voor verschillende sectoren:

Meer weten over onze man down app voor alleenwerkers en professionals?

Wil je meer weten over mogelijkheden van ons veiligheidsplatform en man down app? Laat hieronder jouw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Liever direct contact? Bel ons dan via +31 (0)85 301 08 10 of stuur ons een e-mail via info@sosvolaris.com.


  Voor wie is de app geschikt?

  De app is geschikt voor professionals die alleenwerken, te maken kunnen krijgen met agressie of een ander soort calamiteit. Je kunt hierbij denken aan storingsdienstmonteurs, deurwaarders en zorgverleners die ambulant of achter de voordeur werken.

  Voor welke smartphones is de app geschikt?

  De alarmeringsapp is geschikt voor smartphones met Android 8 en hoger en iPhones met iOS 13 en hoger.

  Werkt de app ook samen met de andere personenalarmen en apparaten die jullie aanbieden?

  Ja, alles werkt samen. Omdat alles is gekoppeld aan het SOSvolaris platform kun je berichten versturen vanaf de app naar een personenalarm met scherm en andersom. De app wordt vaak gebruikt in combinatie met onze personenalarmen. De app wordt dan gebruikt door de BHV’ers om alarmmeldingen te ontvangen van personenalarmen.

  Kan de app ook worden gekoppeld aan jullie 24/7 alarmcentrale?

  Momenteel nog niet, we gaan dit in de toekomst wel ondersteunen.

  Kan ik via de app ook bellen?

  Momenteel nog niet, we gaan dit in de toekomst wel ondersteunen. Het is wel mogelijk om bij nood een sms-, push- of spraakbericht te versturen. Dit stel je in via scenario’s in het SOSvolaris platform.