Wat is een BHV oproepsysteem?

Een oproepsysteem, ook wel PZI, is een effectief middel om bij een gebeurtenis direct de juiste BHV’ers op te roepen. Afhankelijk van de BHV organisatie kan het nodig zijn om een grote groep personen op te roepen. Daarvoor is een oproepsysteem voor de BHV erg geschikt. Het BHV oproepsysteem van SOSvolaris is flexibel en schaalbaar. Alarmeer een individu, team of alle aanwezigen in een gebouw of verdieping. Het is een beproefde en uiterst betrouwbare oplossing.

Soorten BHV oproepsystemen

BHV oproepsystemen zijn er in verschillende vormen. Traditionele systemen in de vorm van een pieper installatie of piepersysteem komen nog veel voor. Tegenwoordig zijn er meer flexibele oplossingen beschikbaar. Bijvoorbeeld in de vorm van een app op de telefoon, of klein mobiel alarmapparaat. Deze apparaten zijn een stuk geavanceerder dan piepers. Daarnaast werken ze ook buiten het pager netwerk. Met het BHV oproepsysteem van SOSvolaris kun je meldingen versturen van en naar:

  • Smartphones;
  • Telefoons;
  • E-mail;
  • SMS;
  • Piepers;
  • Personenalarmen;
  • Brandmeldcentrales;
  • Andere systemen via de API.

Automatische aanwezigheidsregistratie

Een belangrijk onderdeel van een goed functionerende BHV organisatie is de registratie van aanwezigheid. Het is namelijk belangrijk dat er voldoende BHV’ers aanwezig zijn. Hoe makkelijk zou het zijn als dit automatisch wordt bijgehouden door het BHV oproepsysteem? Het SOSvolaris platform neemt deze registratie voor je uit handen. Automatisch worden BHV’ers aanwezig of afwezig gemeld. Hierdoor is het ook mogelijk om als BHV’er actief te zijn op verschillende vestigingen. De aanwezigheidsregistratie gaat op basis van locatie. De privacy is daarbij gewaarborgd. Namelijk, alleen ten tijden van aanwezigheid wordt de locatie gedeeld.

Scenario’s en sneltoetsen

Vanuit het SOSvolaris platform of de app start je met een druk op de knop vooraf gedefinieerde scenario’s. Deze scenario’s zijn dynamisch. Zo kun je met één druk een ontruiming starten van de locatie waar jij zelf aanwezig bent. Alle collega’s van dezelfde locatie ontvangen direct een bericht. Wanneer de gebeurtenis niet was voorzien, dan is coördinatie vanuit het platform eenvoudig. Stuur tekstberichten naar individuen, teams of aanwezigen met een druk op de knop. Dit zorgt voor effectieve BHV communicatie.

BHV oproepsysteem koppelen met externe systemen

Er zijn veel mogelijkheden om externe systemen te koppelen met het SOSvolaris platform. Zoals middels SMS, e-mail, ESPA, IP of andere.