Veiligheid is geen luxe, wel prioriteit
De techniek tegenwoordig gaat verder dan functionaliteit en gebruikersgemak. In de media lees je dagelijks over datalekken, hackers, en privacyproblemen. Veiligheid is van groot belang. Gegevens horen veilig opgeslagen te zijn. Gebruikers moeten zonder zorgen over straat kunnen. Al het dataverkeer moet op een veilige manier door de lucht. Hoe voorkomen wij dat SOSvolaris niet tussen de koppen te lezen is?
Veilige opslag van gegevens doen we in Nederland
De data die we verzamelen voor onze oplossingen is gevoelig. Met behulp van dataprofileringen worden de verschillende soorten gegevens aan een risicoprofiel toegekend. Anonieme locatiegegevens hebben bijvoorbeeld minder impact bij lekken, dan gegevens van de eindgebruiker. Per risicoprofiel kijken we heel kritisch hoe vaak deze data verstuurd moet worden. Per risicoprofiel wordt er ook vastgesteld waar deze data wordt opgeslagen. Alle data staat hoe dan ook binnen beveiligde datacentra en soms vragen hoogrisicoprofielen erom om de data versleuteld op te slaan.
Al onze data wordt altijd op Nederlandse servers opgeslagen. Dit borgt dat het Nederlands recht er op van toepassing is en dat privacy wordt gewaarborgd. Deze servers zijn redundant. Dat wil zeggen dat bij het falen van de hardware, het systeem op een andere locatie gewoon door zal blijven draaien. Door al deze maatregelen zorgt SOSvolaris ervoor dat gegevens veilig gebruikt en bewaard worden.
Veiligheidstechniek, zoals grote Nederlandse banken toepassen
Er zijn verschillende methoden om de veiligheid van je systeem te borgen. Enkele methoden de we hebben toegepast zijn authenticatietechnieken en inzage van alarmen zonder authenticatie d.m.v. whitelisting. Ouderwetse authenticatietechnieken tonen te veel kwetsbaarheid, wat hackers eerder uitnodigt om bij onze voordeur aan te bellen. Het principe van een inlogsessie is niet meer van toepassing. Elke succesvolle authenticatie geeft de gebruiker een token waarmee hij zich kan identificeren. Dit in tegenstelling tot de klassieke methode, waarbij het systeem de gebruiker onthoudt.
Onze methoden zijn dezelfde zoals worden gebruikt bij grote Nederlandse banken. Deze technieken worden goedgekeurd na uitgebreide penetratietesten, dus dit geeft jou de zekerheid van een veilig gebruikersaccount.
Voor ons partnerprogramma hebben we een systeem ontwikkeld waarbij onze partners zonder in te loggen inzage hebben in de alarmen van hun apparaten. We zorgen aan onze kant dat het IP adres van de partner in onze whitelist staat, wat alleen deze partij de mogelijkheid geeft om met een SSL verbinding het alarm in te lezen en het alarm op te volgen. De telefoonnummers van onze partners zijn ook gewhitelist, waardoor alleen de partners met onze apparaten kunnen communiceren.
Constante updates garanderen optimale werking
Als versies van software of firmware niet meer actueel zijn, krijgen kwaadwillende de mogelijkheid om zwakke plekken in systemen te vinden. Om dit uit te sluiten, worden er constant updates uitgerold en worden kwetsbaarheden tegen gegaan. Onze systemen worden door de medewerkers van VeviGo zelf gebouwd en worden constant verbeterd. Zowel functionaliteit, performance, en beveiliging worden met elke versie verbeterd.
Veiligheid is prioriteit
Veiligheid is bij ons prioriteit. Jouw gegevens zijn bij ons veilig, zodat je met een gerust hart onze diensten en producten kan gebruiken.
Oh ja, wist je dat..
We zijn geprofileerd door het bedrijf wat vier jaar lang het Pentagon in de Verenigde Staten mocht beveiligen. Wij zijn er trots op om te mogen zeggen dat wij als een van de weinige door deze profilering zijn goedgekeurd.