De noodknop als verpleegoproepsysteem in zorghotel voor coronapatiënten

In deze tijd waarin COVID-19 (coronavirus) een grote impact heeft op de samenleving, wordt er hard gewerkt om het virus onder controle te krijgen. Er ligt door het coronavirus een hoge druk op de intensive-careafdelingen in de Nederlandse ziekenhuizen. Na een oproep van ziekenhuizen en zorginstellingen hebben hotelketens Van der Valk en Fletcher Hotels zich opengesteld als zorghotel. Achter de schermen wordt er door deze hotelketens, Veiligheidsregio’s en zorgpersoneel hard gewerkt om deze extra plaatsen voor (herstellende) coronapatiënten zo snel en zo goed mogelijk te realiseren.

De noodknop wordt vaker gebruikt in de zorgsector en is daarom een mooie oplossing om ook tijdens deze coronacrisis als verpleegoproepsysteem te fungeren in de zorghotels.

Spreekluisterverbinding tussen patiënt en verpleging

De patiënt maakt gebruik van de noodknop TWIG Embody. Handmatig of automatisch alarmeren is voor de patiënt eenvoudig doordat de knop om de hals hangt. De noodknop van de coronapatiënt staat in verbinding met de noodknoppen TWIG Protector van het verplegend personeel. Een directe spreekluisterverbinding kan in enkele seconden tot stand worden gebracht, zodat de patiënt direct kan vertellen wat er mis is of wat hij nodig heeft. De verpleging ziet, aan de hand van het kamernummer dat in beeld komt te staan, door welke patiënt er is gedrukt.

Op de noodknoppen van het verplegend personeel kunnen sneltoetsen worden voorgeprogrammeerd, zodat er met één druk op de knop geëscaleerd kan worden naar collega’s. Noodhulp is hierdoor snel ter plaatse op de hotelkamers.

Mogelijkheid om in te bellen voor communicatie met familieleden

Patiënten liggen in het zorghotel geïsoleerd op eenpersoonskamers en hebben weinig tot geen contact met de buitenwereld. Vaak mag er maximaal één familielid op bezoek komen. Om eenzaamheid van de patiënt te bestrijden is inbellen geïntegreerd in de knop. Familieleden of vrienden kunnen naar de knop bellen, net zoals ze naar een normale mobiele telefoon bellen. Het voordeel van het verpleegoproepsysteem is dat de patiënt handsfree kan praten, omdat de TWIG Embody aan het halskoord hangt.

Eenvoudig beheer dankzij het cloud platform

De snelle veranderingen die deze weken plaatsvinden omtrent de behandelingen en maatregelen voor het coronavirus, vragen om een systeem dat hierbij past. In het cloud platform kan de knop eenvoudig beheerd worden. De sneltoetsen kunnen aangepast worden naar wens en er kunnen automatische berichten naar individuen of groepen worden gestuurd. Van levensbelang bij de behandeling van een coronapatiënt.

Virusvrij zusteroproepsysteem

De mobiele noodknoppen zijn dompeldicht door de IP-certificering IP67. Dit is een groot voordeel, want zo is hij makkelijk te reinigen. Verspreiding van het virus wordt hierdoor zo veel mogelijk tegengegaan. Dit maakt het gebruik van de noodknoppen perfect als oproepsysteem voor de zorg.

SOSvolaris heeft afgelopen week een zusteroproepsysteem geleverd aan een tijdelijk zorghotel voor coronapatiënten in het westen van het land.