Wat is alleenwerkers alarmering en waarom zou je het gebruiken?

Wanneer je alleenwerkt is er niemand in de omgeving waarop je kunt terugvallen. Gebeurt er iets met je dan sta je er alleen voor. Alleenwerk komt vaker voor dan je denkt. Wanneer je buiten het zicht van anderen werkt, werk je namelijk al alleen. Ook wanneer je met een collega werkt en bloot bent gesteld aan dezelfde risico’s werk je volgens de wet alleen.

Je mag alleenwerken. Alleenwerkers mogen alleen niet jonger zijn dan achttien jaar, medicijnen gebruiken of medische klachten hebben. Alleenwerk komt vaak voor in de industrie waarbij in ploegen wordt gewerkt of waarbij buiten het zicht van anderen wordt gewerkt. Ook in de zorg wordt vaak alleen gewerkt. Situaties waarin alleen wordt gewerkt, moeten worden benoemd in een Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E). Werkgevers moeten in kaart brengen wie er alleenwerken, waar en wanneer. Daarnaast moet de werkgever nagaan welke maatregelen en voorzieningen er nodig zijn om de risico’s van alleenwerk te beperken. Alleenwerkers alarmering is één van de voorzieningen die werknemers kunnen treffen zodat er bij nood (automatisch) alarm kan worden geslagen.

Wat is alleenwerkers alarmering?

Een alleenwerker alarm is een soort van mobiele telefoon die je bij je draagt. Via het apparaat kun je handmatig alarm slaan of automatisch via de man down detectie. Het apparaat beschikt vaak over GPS/GNSS voor locatiebepaling buiten. Sommige modellen kunnen ook radio, Bluetooth en Wi-Fi beacons uitlezen. Het is dan mogelijk om binnen, waar GPS/GNSS niet werkt, een locatie te bepalen. Je kunt via het apparaat communiceren via een spreek- luisterverbinding of berichten. Onze alarmering is via de bijgeleverde multi netwerk simkaart verbonden met ons platform. Vanuit ons platform doe je het beheer, heb je inzicht in alarmmeldingen en bepaal je wat er moet gebeuren wanneer er alarm wordt geslagen.

Waarom man down alarmering onmisbaar is

Alleenwerkers alarmeringAlleenwerkers alarmering met man down detectie met man down detectie is onmisbaar wanneer je alleenwerkt. Met name medewerkers die fysiek werk verrichten moeten kunnen vertrouwen op hun man down alarmering. Mocht je onwel worden en niet meer zelf alarm kunnen slaan dan biedt de man detectie uitkomst. De man down alarmering kun je naar wens instellen. Het apparaat kan kijken naar positie, beweging, valversnelling en/of een klap. Wanneer je jouw hoofd stoot en daardoor omvalt dan alarmeert het apparaat en weten collega’s dat er is gealarmeerd en waar je bent.

Wij hebben verschillende alleenwerkers alarmen in ons assortiment waaronder een variant die Ex is gecertificeerd.

Alleenwerkers alarmering valt en staat met de juiste alarmopvolging

Alarmering valt en staat met de juiste alarmopvolging. Sla je alarm en weet niemand dat er alarm is geslagen of waar zij moeten zijn dan is hulp soms te laat. Met onze alarmering kun je ervoor kiezen om de alarmopvolging intern te doen of extern via onze 24/7 alarmcentrale. Het is mogelijk om bij een alarm een bericht te versturen naar collega’s met daarin de locatie. Dit bericht kan worden verstuurd naar onze app, een ander alleenwerkers alarm of naar een (mobiele) telefoon via spraak en sms. Wanneer er voornamelijk in de nacht of buiten kantooruren alleen wordt gewerkt dan kun je kiezen voor onze 24/7 alarmcentrale. De centralist zorgt dan voor adequate alarmopvolging en kan na verificatie direct 112 inschakelen.

Wil je meer weten? Laat je vrijblijvend informeren via info@sosvolaris.com of +31 (0)85 301 08 10.