Alleen werken app

SOSvolaris lanceert alarmeringsapp voor bedrijfshulpverleners en professionals die alleen werken of te maken kunnen krijgen met agressie

SOSvolaris lanceert vandaag de SOSvolaris app. De alarmeringsapp is geschikt voor bedrijfshulpverleners, professionals die alleen werken of te maken kunnen krijgen met agressie of een ander risico.

Via de app kun je alarm slaan en alarmmeldingen of andere berichten ontvangen. De app is in Eindhoven ontwikkeld. Het is een aanvulling op de huidige alarmering en communicatie systemen van SOSvolaris. De app is gratis te proberen zodat je als gebruiker zelfstandig kennis kunt maken met de alarmering en het platform van SOSvolaris.

App als oproepsysteem voor bedrijfshulpverleners

BHV’ers kunnen via de SOSvolaris app eenvoudig een scenario starten en een bericht versturen naar een team, aanwezige collega’s of een individu. Daarnaast kun je berichten ontvangen van collega’s en andere systemen die zijn gekoppeld aan het SOSvolaris platform.

“Er wordt met name interesse getoond door bedrijfshulpverleners die de app willen gebruiken als middel om andere bedrijfshulpverleners op te roepen. Ook bestaande klanten die gebruik maken van onze man down systemen en noodknoppen willen de app als toevoeging op het bestaande systeem” vertelt Mark Cudok van SOSvolaris. “Er zijn in Nederland verschillende BHV apps. Het grote verschil dat wij bieden zijn de integraties met ons platform en de combinatie tussen de alarmering app en andere apparaten zoals onze noodknoppen en man down systemen. Hierdoor kunnen wij een totaal oplossing bieden. Voorheen had je meerdere systemen nodig die op de achtergrond aan elkaar zijn gekoppeld.”

Er zijn in Nederland verschillende BHV apps. Het grote verschil dat wij bieden zijn de integraties met ons platform en de combinatie tussen de app en andere apparaten zoals onze noodknoppen en man down systemen. Hierdoor kunnen wij een totaal oplossing bieden. Mark Cudok – SOSvolaris

Alarmeringsapp als noodknop voor alleenwerkers en professionals die te maken kunnen krijgen met agressie

Meer dan 100 bedrijven, zorg- en overheidsinstanties in het binnen- en buitenland vertrouwen dagelijks op de alarmering SOSvolaris. De alarmering wordt met name gebruikt door professionals die alleen werken of te maken kunnen krijgen met agressie of andere risico’s. Tot vandaag werd hiervoor alleen gebruik gemaakt van mobiele noodknoppen en man down systemen. De alarmeringsapp komt daar nu bij. Professionals kunnen momenteel alleen nog alarm slaan via de noodknop op de telefoon en in de app zelf. Later dit jaar worden er nieuwe functionaliteiten toegevoegd, waardoor je ook alarm kunt slaan via een externe noodknop, een knop die in de koptelefoon aansluiting past en de volumeknop. Ook kunnen de sensoren van de mobiele telefoon worden gebruikt om automatisch te alarmeren als iemand onwel wordt.

De alarmeringsapp is te vergelijken met de man down systemen en noodknoppen van SOSvolaris. Deze apparaten hebben een multi netwerk simkaart en een licentie op het platform. Met de app heb je alleen een licentie op het platform, want de telefoon en de simkaart heb je al.

“De huidige noodknoppen en man down systemen zijn gemaakt voor één ding: alarmeren. Een smartphone is vele malen complexer en de gebruiker kan zelf allerlei instellingen wijzigen, apps blokkeren en je bent afhankelijk van één telecomprovider. Met onze multi netwerk simkaart ben je verzekert van de beste mobiele dekking omdat de simkaart roamt tussen alle beschikbare providers. Onze app is erg betrouwbaar maar wij zijn ervan overtuigd dat wij met onze eigen hardware nog meer kunnen borgen. Doordat de app ook over wifi netwerken werkt, kan ook hiermee een hoge betrouwbaarheid worden bereikt. Het mobiele netwerk dient als back-up. Mocht de verbinding toch wegvallen. Dan krijgt de gebruiker en alarmopvolger hier melding van.” Zegt Cudok.

Nieuwe ontwikkelingen

Momenteel is de app alleen nog beschikbaar voor Android smartphones. Er gewerkt aan een versie voor iOS. Daarnaast zullen er op kort termijn nieuwe functionaliteiten worden toegevoegd. Zoals een timer alarmfunctie, locatiebepaling via Wi-Fi en bakens (ook wel beacons genoemd) en Push-To-Talk. Daarnaast komt er een externe noodknop met man down detectie die kan worden gekoppeld aan de smartphone. Tot slot worden er al proeven uitgevoerd voor opvolging door de alarmcentrale (PAC).

App gebruik en privacy

Net als de noodknoppen stuurt de app periodiek of alleen bij nood de locatie van de gebruiker door. “Wij vinden het belangrijk dat de gebruikers en beheerders weten waar ze aan toe zijn en of zij worden gevolgd” zegt Cudok. Op de app ziet de gebruiker een melding staan: ‘Je locatie wordt alleen doorgestuurd bij een alarmmelding’ of ‘Je locatie wordt iedere 60 seconden doorgestuurd’. De eindgebruiker kan deze rechten zelf intrekken. De beheerder krijgt hier dan een melding van. Iedereen weet dus waar hij aan toe is en privacy is gewaarborgd.

Probeer de alarmeringsapp van SOSvolaris 30 dagen gratis

Probeer alle functies van het SOSvolaris platform en de app 30 dagen gratis. Naast twee app-licenties, krijg je 10 gratis credits, zodat je scenario’s kunt maken en de volledige functies van ons platform kunt testen. De proefperiode loopt 30 dagen en er is geen betaling of creditcard nodig. Klik hier om jouw proefperiode te starten.