TWIG distributor days, de laatste ontwikkelingen op het gebied van personenalarmering

Begin juni waren wij op bezoek bij onze leverancier TWIG tijdens de distributor days. TWIG ontwikkelt en produceert onze persoonlijke veiligheidsalarmen. Het bedrijf is opgericht in 2011 in Salo, Finland. Een regio waar Nokia gevestigd zat en die bekend staat om de kennis en ontwikkeling op het gebied van mobiele telefonie.

De Finse techniek in combinatie met de jaren lange ervaring in telematica-industrie zijn de basis van de uiterst betrouwbare personenalarmen. Voor TWIG en ook voor ons betekent kwaliteit besparing van tijd, geld en milieu. Naast duurzame producten levert TWIG ook aanvullende diensten zoals het vervangen van accu’s en het refurbishen van apparaten zodat het product langer kan worden gebruikt (verlengen van de product life-cycle).

Duurzame producten geproduceerd in een duurzame fabriek

Tijdens ons bezoek kregen wij rondleiding door de energie zuinig fabriek in Salo. Iedere drie minuten rolt er een nieuwe en volledig op maat maakte chip van de band. TWIG print haar chips zelf. Ieder component wordt vervolgens uitvoerig getest voordat deze in het apparaat wordt geplaatst. Elk apparaat wordt op basis van een order gemaakt (geprint) en afgemonteerd. Het apparaat bevat alleen de nodige componenten zoals SRD, GPS, man down (valdetectie en inactiviteitsdetectie). Zo worden er nooit onnodig materialen gebruikt en producten op voorraad gelegd.

Kwaliteit en efficiency staan bij TWIG centraal. Daarnaast heeft TWIG een fout norm gesteld van maximaal 1%. Dit betekent dat maximaal 1% van de geproduceerde alarmen een fout mag bevatten. Deze fouten worden tijdens de tests gedetecteerd en direct hersteld.

Nieuwe producten en discussies voor nieuwe ontwikkelingen

In Finland hebben we kennis gemaakt met een nieuwe productlijn die nog vol in ontwikkeling is. De apparaten krijgen in de toekomst meer functies en ze krijgen universele accessoires zoals een universeel laadtstation en opschuifbare riemclip. Ook is TWIG bezig met nieuwe firmware die nieuwe functionaliteiten mogelijk maakt. Samen met andere distributeurs hebben we meegedacht aan nieuwe ontwikkelingen en functies die bijdragen aan de veiligheid op de werkvloer. Sommige functies worden al vrij snel gerealiseerd via firmware updates. Andere functies worden meegenomen in de nieuwe productlijn die naar verwachting in 2020 wordt gelanceerd.

Momenteel zijn we bezig om de nieuwe cloud services van TWIG te integreren in ons platform. Dit betekent dat je nog meer instellingen kunt wijzigen en zelfs de apparaten kunt instellen wanneer deze uitstaan. Wil je al meer weten? Neem dan contact met ons op.