Capptions en SOSvolaris koppelen dienstverlening

Professionele alarmering gekoppeld aan krachtig en flexibel EHS management platform

Dankzij de koppeling tussen de EHS management software van Capptions en het SOSvolaris platform kun je alarmmeldingen automatisch opnemen in het Capptions platform. Hierdoor kun je informatie van meldingen bundelen en deze direct gebruiken voor inspecties, incidentregistratie, opvolging en rapportage.

Over Capptions en haar EHS management platform

Capptions levert flexibele EHS management software. Hiermee kun je efficiënt gegevens vastleggen om zo meer inzicht te krijgen in je operationele activiteiten. Door gegevens centraal en digitaal te registreren kun je deze efficiënt gebruiken. Hierdoor heb je altijd alle benodigde informatie tot je beschikking en kun je betere beslissingen nemen.

Het Capptions platform zit boordevol functies en functionaliteiten die bijdragen aan een veiligere werkomgeving. Capptions in het kort:

  1. Verzamel data (Capptions): verzamel data door meldingen van medewerkers, inspecteurs of andere systemen zoals het SOSvolaris platform.
  2. Wijs acties toe: wijs (automatisch) acties toe aan data of meldingen.
  3. Analyseer en rapporteer: maak krachtige analyses voor bijvoorbeeld risico inventarisatie en evaluaties.

Capptions draait in de cloud. Hierdoor heb je overal en altijd inzicht in data. Capptions wordt internationaal gebruikt door onder andere overheden, fabrikanten, inspecteurs en veiligheidsregio’s.

Over SOSvolaris en haar alarmering voor professionals

SOSvolaris helpt bedrijven veiliger werken met haar slimme alarmering. Dankzij de alarmering kunnen professionals waar dan ook veilig en onbezorgd hun werk doen. De alarmoplossingen zijn speciaal ontwikkeld voor professionals die alleenwerken of een verhoogd risico lopen. De alarmering is gebaseerd op hardware, cloud software en alarmopvolging.

Via een noodknop, timer of man down functie maak je een alarm. Het cloud platform van SOSvolaris zorgt er vervolgens voor dat er bij nood de juiste hulp wordt ingeschakeld. Dit kan bijvoorbeeld een meldkamer zijn of een scenario dat wordt opgestart zoals een sms- of spraakbericht naar een groep bedrijfshulpverleners. Wat er moet gebeuren bij nood bepaal je zelf vanuit de webbrowser. De kracht van SOSvolaris is het platform, de uitgebreide scenariomogelijkheden en de geavanceerde locatiebepaling binnen.

Veel bedrijven in de industrie gebruiken de alarmering voor medewerkers die alleen werken of in ploegendiensten.

Hoe de integratie werkt

Wanneer er alarm wordt geslagen of een andere melding wordt geregistreerd, start het SOSvolaris platform een scenario. Het vooraf ingestelde scenario’s maakt vervolgens automatisch een Capption aan in het Capptions platform. Naast alarmmeldingen kun je ook andere meldingen doorzetten zoals een lege beacon batterij of de aanwezigheid van een medewerker of bedrijfshulpverlener. Tot slot is ook mogelijk om acties te starten of data op te halen vanuit het Capptions platform.

Capption gebruikers hebben dankzij deze koppeling alle meldingen in één EHS dashboard. Daarnaast kun je andere data combineren en gebruiken in de analyses en rapportages. Zo heb je volledige controle over processen en kun je proactief de veiligheid op de werkvloer verhogen.

Deze koppeling biedt onze klanten de mogelijkheid om krachtige analyses te maken door verschillende data te bundelen. Voorkomen is beter dan genezen, goede analyses kunnen helpen om incidenten te voorkomen – Mark Cudok, mede-oprichter van SOSvolaris

Wil je meer weten over de alarmering of de EHS management software? Neem contact op met SOSvolaris via info@sosvolaris.com of Capptions via: info@Capptions.com. Het team helpt je graag verder om veiliger en efficiënter te werken.