Personenalarmen met een noodknop of alarm knop

Via de alarm knop sla je direct en discreet alarm. Door de alarm knop in te drukken schakel je hulp in van een collega of schakel je de centralist van de alarmcentrale in. Wat er moet gebeuren bij het indrukken van de noodknop bepaal je zelf vanuit het SOSvolaris platform. Zo kun je het apparaat koppelen aan onze 24/7 alarmcentrale, kun je het noodnummers laten bellen en start je direct verschillende scenario’s op. Zo weet je zeker dat er direct de juiste hulp wordt ingeschakeld.

Veel van onze personenalarmen beschikken ook over een man down en timer functie waarmee je automatisch alarm kunt slaan.

Toont alle 10 resultaten

Alarmknop op het werk

Een alarmknop wordt vaak gebruikt door medewerkers die te maken kunnen krijgen met risico’s van alleenwerk of met agressie en geweld.

Medewerkers van bijvoorbeeld zorgorganisaties en overheden lopen risico op agressie of geweld door bezoekers, cliënten of patiënten. Tijdens gesprekken in spreekkamers maar ook bij huisbezoeken kun je via de alarmknop direct hulp inschakelen bij een noodsituatie.

Uit onderzoek van het CBS (2017) blijkt: 1 op de 5 werknemers ervaart intimidatie op het werk. Medewerkers in de beroepsklasse zorg en welzijn en openbaar bestuur en veiligheid krijgen het vaakst te maken met ongewenst gedrag. Het kan daarbij gaan om fysieke agressie zoals schoppen of slaan en verbale agressie zoals schelden en discriminatie. Vaak vindt deze agressie plaats aan de balie of in spreekkamers.

Agressie door externen 2017

Agressie door externen 2017 bron: CBS

Ook medewerkers die alleenwerken lopen risico’s. Voor hen is een alarmknop onmisbaar. Je werkt namelijk alleen en er is niemand in de buurt waarop je kunt terugvallen. Via de noodknop kun je handmatig of automatisch hulp inschakelen. Alleenwerk komt vaak voor en is meestal een onderbelicht item bij het maken van de RI&E.

Hoe werkt een alarmknop?


Een alarmknop draag je op het lijf of monteer je onder een bureau. Wanneer je alarm slaat door de noodknop in te drukken wordt er alarm geslagen. Sommige alarmknoppen beschikken ook over een man down en timer functie. Met deze alarmknoppen kun je automatisch alarm slaan bij man down of wanneer je jezelf niet op tijd meldt.

Wanneer je alarm slaat wordt de melding naar het SOSvolaris platform gestuurd. De alarmmelding kan een scenario starten zoals:

  • Verstuur een sms-bericht
  • Start een spraakbericht
  • Verstuur een bericht naar andere noodknoppen en apps
  • Stuur een e-mail (niet kritisch)
  • Het aanroepen van een webhook (API)

Ook kan de alarmknop zelf telefoonnummers bellen en kan de alarmmelding door worden gezet naar onze 24/7 alarmcentrale (PAC). Wanneer je ervoor kiest voor een alarmcentrale dan zal de centralist zorgen voor adequate alarmopvolging. Naast dat de centralist kan inluisteren en eventueel kan terugpraten op de alarmknop kan hij of zij ook direct hulpdiensten inschakelen mocht dat nodig zijn.

Alarmknoppen met GPS en man down detectie

Een alarmknop heb je in allerlei verschillende soorten. Er zijn noodknoppen met bijvoorbeeld met GPS voor locatiebepaling buiten, man down detectie voor automatisch alarmeren en varianten met en zonder display. Je kunt op een alarmknop met een display alarmen en meldingen ontvangen. Wanneer iemand op de knop drukt dan kun jij hiervan een bericht ontvangen op jouw apparaat. Hierdoor kun je onderling alarmeren.

Verder kun je met bijna alle alarmknoppen communiceren via een spreek- luisterverbinding. Er zijn ook knoppen die beacons en WiFi-punten kunnen uitlezen en doorsturen. Hierdoor weet je bij nood binnen precies waar iemand is.

Vaste en mobiele alarmknop

Er zijn vaste en mobiele noodknoppen voor professionals. Een vaste noodknop wordt meestal op een vaste plaats gemonteerd zoals onder een balie en bij een receptie. Door op de knop te drukken kun je direct hulp inschakelen. De collega\\\’s weten dankzij de vaste werklocatie waar zij moeten zijn. Mobiele alarmknoppen kunnen overal worden gebruikt. Deze apparaten beschikken over een batterij, GPS en kunnen vaak ook aangeven waar je binnen bent. Zo weet de alarmopvolger precies waar je bent wanneer je op de noodknop drukt. Meestal worden mobiele alarmknoppen gekoppeld aan een 24/7 alarmcentrale. De alarmcentrale mag namelijk direct 112 inschakelen wanneer dat nodig is. De knop kan dan ook dienen als overvalknop.

Overvalknop 

Een alarmknop die overal werkt

De meeste alarmknoppen werken op een simkaart. Hierdoor zijn ze overal (en dus ook buiten) te gebruiken en ben je niet afhankelijk van bijvoorbeeld WiFi om een radio signaal zoals een portofoon. De simkaart die wij plaatsen in een alarmknop is een multi netwerk simkaart. Deze simkaart maakt gebruik van alle beschikbare mobiele providers. Hierdoor ben je niet beperkt tot één provider. Mocht het signaal te zwak zijn dan schakelt het apparaat over op een andere provider. Met deze simkaart ben je verzekert van de best mogelijk mobiele dekking.

Laat je vrijblijvend adviseren

Wordt er op jouw werk alleen gewerkt of is er kans op agressie of zijn er collega\\\’s die zich onveilig voelen, laat je dan adviseren door ons. Benieuwd welke noodknoppen wij in ons assortiment hebben, bezoek dan onze pagina met producten.