Alarmknop voor spreekkamers en recepties, mobiel en eenvoudig te verplaatsen

Jaarlijks hebben ruim 200.000 professionals geregeld te maken met agressie. Vooral medewerkers werkzaam in de gezondheidszorg, het onroerend goed, het onderwijs en het openbaar bestuur hebben geregeld te maken met agressie.

Werkgevers zijn verplicht om hun medewerkers te beschermen tegen agressie op de werkvloer. Dit geldt zowel voor agressie door collega’s (intern) als door klanten, cliënten of gasten (extern). De Inspectie SZW heeft een flyer ontwikkeld voor werkgevers met maatregelen voor een aanpak van agressie en geweld. Je kunt de flyer hier downloaden

Training en een alarmknop zijn onmisbaar bij agressie

Speciale trainingen over hoe om te gaan met agressie kunnen medewerkers helpen een situatie beter in te schatten en om agressie te de-escaleren. Daarnaast zijn alarmsystemen zoals alarmknoppen onmisbaar om bij nood direct de juiste hulp in te schakelen. In sommige situaties heb je namelijk hulp nodig van anderen. Het is van belang dat je discreet kunt alarmeren en dat je bij agressie op tijd alarmeert voordat de situatie escaleert.

Waarom kiezen voor een mobiele alarmknop en niet voor een vaste alarmknop in spreekkamers of bij recepties

In veel spreekkamers vind je (traditionele) vaste alarmknoppen. Deze alarmknoppen zijn via een kabel aangesloten op een vaste installatie. Je kunt de alarmknop meestal niet zelf verplaatsen omdat er een nieuwe kabel moet worden getrokken of omdat de installatie opnieuw moet worden ingericht. Je bent als bedrijf of organisatie dan vaak afhankelijk van de installateur die het heeft aangelegd. Daarnaast ben je ook beperkt in de mogelijkheden met betrekking tot alarmeren. Wie moet worden geïnformeerd en met welk middel.

Een mobiele alarmknop kun je eenvoudig verplaatsen omdat deze knop werkt op een simkaart. Het enige wat je nodig hebt is een stopcontact. Vanuit de cloud pas je de naam en locatie aan en bepaal je wat er moet gebeuren bij nood. Een mobiele alarmknop biedt meer mogelijkheden en flexibiliteit. Daarnaast kun je de installatie zelf doen en zijn de opstartkosten vaak lager.

Veel bedrijven en organisaties richten momenteel hun werkplekken door corona en 1,5 meter maatschappij opnieuw in. Met een mobiele alarmknop ben je niet gebonden aan een vaste locatie en installatie. Je kunt de knop of een bureau eenvoudig verplaatsen.

De mobiele alarmknop voor spreekkamers en recepties van SOSvolaris

Met onze alarmknop kun je bij agressie of geweld direct hulp inschakelen. De alarmknop wordt onder anderen gebruikt door hotels, zorginstellingen en gemeenten. De knop kan eenvoudig met de bijgeleverde dubbelzijde tape worden gemonteerd onder bijvoorbeeld een bureau. De alarmknop beschikt over een stroomkabel en back-up batterij. Hierdoor blijft de knop ook werken bij stroomuitval. Daarnaast communiceert de alarmknop via onze multi netwerk simkaart met het SOSvolaris platform. Vanuit de browser heb je real-time inzicht in alarmmeldingen en bepaal je wat er moet gebeuren wanneer de alarmknop wordt ingedrukt.  Er hoeft er niets te worden geïnstalleerd. Het enige dat je nodig hebt is een stopcontact in de buurt.

Voordelen van de mobiele alarmknop:

  • Geen dure vaste installatie maar een mobiele oplossing met lage opstartkosten
  • Zelf te monteren met de bijgeleverde tape en kabelklemmen
  • Geen internet, Wi-Fi of telefoonkabel nodig
  • Word automatisch genotificeerd mocht er iets mis zijn met één van de alarmknoppen
  • Bepaal zelf wat er moet gebeuren bij nood vanuit het SOSvolaris platform
  • De alarmknop blijft werken bij stroomuitval

Klik hier voor meer informatie over onze alarmknop en de kosten ervan.

Schakel hulp in via de alarmknop onder het bureau van de receptie of spreekkamer

Door de alarmknop in te drukken schakel je direct hulp in. Wie er worden ingeschakeld en op welke manier bepaal je zelf vanuit het SOSvolaris platform. De alarmknop is namelijk gekoppeld aan het platform net als andere systemen, smartphones (apps), en personenalarmen. Via scenario’s bepaal je heel eenvoudig zelf wat er moet gebeuren wanneer de alarmknop wordt ingedrukt. Je kunt bij nood bijvoorbeeld een sms-bericht versturen naar bedrijfshulpverleners of het interventieteam. Je kunt ook een spraakberichten versturen of een bericht naar een ander personenalarm of smartphone (app).

Mogelijkheden:

  • Verstuur een SMS bericht: bij nood wordt er tegelijkertijd een bericht verstuurd naar ingestelde 06-nummers, dit bericht kan eigen tekst en parameters zoals tijd, type alarm, locatie etc. bevatten.
  • Verstuur een spraakbericht: tegelijkertijd worden ingestelde telefoonnummers gebeld, de persoon die wordt gebeld hoort de tekst die vooraf is ingesteld. De tekst kun je zelf opbouwen met eigen tekst en parameters zoals tijd, type alarm, locatie etc.
  • Verstuur een pushbericht naar andere personenalarmen: sommige personenalarmen beschikken over een scherm, naar deze apparaten kun je een bericht versturen. Dit bericht kan stil of luid binnenkomen. De gebruiker moet het bericht actief wegdrukken. De personenalarmen met scherm kunnen zowel als alarmknop (zender) als ontvanger worden gebruikt.
  • Verstuur een pushbericht naar appgebruikers: medewerkers, bedrijfshulpverleners en leden van het interventieteam die de SOSvolaris app hebben geïnstalleerd op hun smartphone kunnen berichten ontvangen op hun telefoon.

Wil je meer weten over de mogelijkheden, bezoek dan onze pagina met alle functies van het SOSvolaris platform.

Klantcase Gemeente Apeldoorn

Sinds december 2019 maakt ook de Gemeente Apeldoorn gebruik van de alarmknoppen van SOSvolaris. De gemeente heeft gekozen voor de alarmknoppen omdat ze het belangrijk vinden dat medewerkers zich veilig voelen. De alarmknoppen zijn gemonteerd onder de bureau’s van verschillende spreekplekken. Ook de ontvangstmedewerkers (gastvrouwen en gastheren) lopen rond met een mobiele alarmknop. De medewerkers mogen drukken bij nood, maar ook als zij zich onveilig voelen of onraad ruiken. De beveiliger zijn direct op de hoogte altijd binnen één minuut ter plaatse. Lees hier de volledige klantcase.