Samenwerking SOSvolaris en Firecom geeft impuls aan persoonsbeveiliging

SOSvolaris en Firecom werken vanaf 18 februari samen op het gebied van mobiele personenalarmering in de BeNeLux. Met deze samenwerking spreken beide bedrijven uit om de krachten verder te bundelen. Firecom is leverancier van missie-kritische communicatiesystemen voor BHV, industrie, beveiliging, zorg en onderwijs. “Onze systemen moeten altijd blijven werken” zegt directeur Joost Eerland van Firecom. “De producten van SOSvolaris hebben een toegevoegde waarde in ons gehele productportfolio door de mogelijkheid om deze te koppelen aan onze bestaande hardware. Het platform van SOSvolaris voorziet in een grote mate van betrouwbaarheid, snelheid en eenvoudige bediening en dit komt overeen met de kernwaarden die we hanteren bij Firecom.”

‘De samenwerking met Firecom is voor ons een mooie stap. Het SOSvolaris platform ondersteunt een steeds breder scala aan hardware. Hardware waar Firecom al jarenlange ervaring mee heeft. De expertise van Firecom op het gebied van portofoons, oproepsystemen en alarmontvangers is voor ons en onze klanten van grote toegevoegde waarde. Naast een breed assortiment en grote voorraad hebben ze een 24/7 storingsdienst. Kortom: een mooie samenwerking waardoor onze klanten nog meer met een onbezorgd gevoel (alleen) kunnen werken.” aldus Jarno Heijting, Commercieel Directeur van SOSvolaris.

Over Firecom

Firecom B.V. is gespecialiseerd in de verkoop en het onderhoud van snelle & betrouwbare alarmering & communicatie. Je kunt hierbij denken aan (4G) portofoons, portofoon-netwerken, pagers (piepers), apps en oproepsystemen voor o.a. BHV, industrie, beveiliging, zorg en onderwijs. Wij werken bij voorkeur met gerenommeerde merken als Motorola en Kenwood. Ons werkgebied is Nederland en België en ons team telt 16 personen. Voor snelle opvolging heeft Firecom B.V. een 24/7 storingsdienst voor geregistreerde klanten

Over SOSvolaris

SOSvolaris is een onderdeel van VeviGo B.V., een Eindhovens technologiebedrijf dat totaaloplossingen en software biedt op het gebied van mobiele (personen)alarmering en GPS volgsystemen.
SOSvolaris levert slimme oplossingen die bedrijven helpt een veiligere werkomgeving te creëren. De oplossingen bestaan uit betrouwbare hardware en software in de cloud. De software biedt onder meer real-time inzicht in calamiteiten en geeft de organisatie de mogelijkheid om via scenario’s zelf te bepalen wat er moet gebeuren bij bijvoorbeeld nood. Daarnaast kunnen de gekoppelde noodknoppen eenvoudig via de browser worden geconfigureerd. Dankzij integraties met een groot aantal systemen, zorgt SOSvolaris voor adequate opvolging van calamiteiten en alarmmeldingen.