BHV app is een uitstekend alternatief voor de BHV pieper
Voor iedere BHV organisatie is het belangrijk om op het juiste moment met de juiste personen in contact te komen. Of het nu gaat om een ongeval, reanimatie of ontruiming. Vaak telt iedere seconde. Dan is het erg belangrijk om snel de juiste personen te bereiken. Hiervoor zijn verschillende oplossingen. Zoals portofoons, piepers, en apps. Doordat smartphones tegenwoordig bijna niet meer weg te denken zijn, wint de BHV app terrein. Dat is logisch, want over het algemeen heb je de telefoon al op zak. Ieder extra apparaat is dan vaak ongewenst.
Waarom is een BHV app zo interessant?
De meeste BHV’ers hebben tijdens het werk al een smartphone op zak. Dat maakt het een logische keuze om dit apparaat ook in te zetten voor BHV doeleinden. Daarnaast worden smartphones ook steeds geschikter hiervoor. Zo behoort de tijd dat je smartphone vóór het einde van de dag leeg was tot het verleden. Wi-Fi netwerken worden steeds beter en dat geldt ook voor het mobiele netwerk. Deze twee netwerken samen zorgen voor een vorm van redundancy: als er één netwerk wegvalt, dan neemt het andere netwerk het over. Bij een BHV pieper of portofoon is dat meestal niet het geval.
Een smartphone heeft daarnaast veel nuttige functionaliteiten. Zoals een trilfunctie, luidspreker, microfoon, locatiebepaling en groot display waar veel informatie op past. Een potentieel nadeel is echter dat de app door de BHV’er kan worden uitgeschakeld. Dat zou betekenen dat alle BHV functionaliteiten plotseling wegvallen. Daarom is het belangrijk om goed te onderzoeken hoe de BHV app hiermee om gaat. Bij een calamiteit moet je namelijk wel kunnen rekenen op de BHV organisatie en dus ook de BHV tools. Kiezen voor de juiste BHV app is daarom niet altijd even makkelijk.
Automatische aanwezigheidsregistratie
Je kent ze vast wel; BHV aanwezigheidsborden. Meestal zijn dit borden met hierop twee kolommen: Aanwezig en Afwezig. De BHV’er schuift bij binnenkomst of vertrek zijn of haar naam naar de juiste kolom. Nu weet iedereen welke en hoeveel BHV’ers aanwezig zijn! Toch? De receptionist(e) die bij het aanwezigheidsbord staat in ieder geval wel… Hoe handig zou het zijn als dit schuifje vanzelf naar de juiste kolom gaat bij binnenkomst of vertrek? Nóg handiger zou zijn als je overal en op ieder moment kunt zien hoeveel BHV’ers er aanwezig zijn. De BHV app regelt dit voor je. Deze informatie is handig voor het opstellen en evalueren van de RI&E. Je weet immers precies of er voldoende BHV’ers aanwezig zijn. Daarnaast gebruikt de app deze informatie om een alarmmelding op het juiste moment naar de juiste personen te sturen.
Doeltreffende communicatie
Alarmeer met één druk op de knop of start een ontruiming met behulp van een scenario. Automatisch worden de juiste personen gealarmeerd. Dit kan per persoon en per moment verschillen. Er zijn veel mogelijkheden om te alarmeren:
- Naar andere BHV app gebruikers;
- In het SOSvolaris platform;
- Man down apparaten en personenalarmen;
- Spraakberichten (telefoon);
- SMS;
- E-mail;
- Koppeling met andere systemen zoals piepers;
- Nog veel meer.
Management platform voor maximaal gemak en betrouwbaarheid van de BHV app
Als BHV Coördinator of hoofd BHV’er heb je er baad bij dat de BHV processen goed zijn gewaarborgd. Om de processen en BHV organisatie te managen is de BHV app gekoppeld aan het SOSvolaris platform. In dit platform kun je de totaaloplossing eenvoudig beheren. Zo is het mogelijk om instellingen van de app te wijzigen en scenario’s toe te wijzen. Het is zelfs mogelijk om aan te geven of app gebruikers bepaalde instellingen wel of niet zelf kunnen wijzigen. Kijk op deze pagina voor alle mogelijkheden. Het platform kenmerkt zich met flexibiliteit en gebruikersgemak. Een formule voor het ideale BHV oproepsysteem.
Gratis BHV app proberen
Benieuwd hoe zo’n BHV app werkt? Meld je aan en ontvang direct het platform en de app 30 dagen vrijblijvend en gratis op proef.