Wat is TAPA TSR?

De Transport Asset Protection Association, in het kort TAPA, is sinds 2010 gestart met de TSR certificering. TSR staat voor ‘Trucking Security Requirements’. Deze certificering focust zich dus op het bestrijden van ladingdiefstal. Wereldwijd wordt de certificering erkend als industriestandaard voor vrachtfaciliteiten en transportbeveiliging.

TAPA TSR kent drie niveau’s

De certificering kent drie niveaus, namelijk niveau 1, 2 en 3. Per niveau worden de eisen steeds strenger. Logistiek dienstverleners hebben er baat bij om TSR gecertificeerd te zijn. Hiermee toont de dienstverlener namelijk aan dat de processen voor het beveiligen van goederen op order zijn. Sommige opdrachtgevers eisen een bepaald niveau van de certificering. Bijvoorbeeld als het gaat om farmaceutische artikelen. Ook als het gaat om goederen met een hoge waarde. Zogenaamde ‘high value cargo’.

Noodknop als belangrijke schakel in de certificering

Belangrijke voorwaarden voor de TAPA TSR certificering zijn:

Door gebruik te maken van een TAPA TSR noodknop van SOSvolaris voldoe je aan al deze voorwaarden voldaan. Daarnaast is de noodknop handig tijdens dagelijkse werkzaamheden. Namelijk, de noodknop kan ook gebruikt worden voor communicatie met de dispatching of planning. Daartoe kun je met behulp van een sneltoets bellen naar een voorgeprogrammeerd nummer.