Wat is een personenzoekinstallatie ook wel PZI genoemd?

Een personenzoekinstallatie afgekort PZI (Personen Zoek Installatie), is een installatiesysteem waarmee je BHV’ers of ander personeel kunt oproepen.  Een personenzoekinstallatie is meestal een draadloze oproepsysteem dat bestaat uit pagers, personenalarmen of een ander soort communicatiemiddel zoals een BHV app. Bedrijfshulpverleners en andere medewerkers worden via een PZI bij een calamiteit direct op de hoogte gebracht. Zij ontvangen een bericht op hun telefoon of apparaat. Berichten kunnen worden verstuurd naar alleen aanwezige medewerkers, teams of individuen.

PZI voor bedrijfshulpverlening

Bedrijven en organisaties gebruiken personenzoekinstallaties om bedrijfshulpverleners op te roepen. Ook worden PZI’s vaak toepast binnen zorginstellingen om artsen en verpleegkundigen op te roepen. Via een tablet, computer of terminal kun je personen oproepen en instructies sturen. Zo start je eenvoudig een ontruiming of vraag je om hulp van een EHBO’er. Dankzij automatische aanwezigheidsregistratie en BHV-oproepen weet je wie er aanwezig zijn en komen voor assistentie.

Het is vaak ook mogelijk om andere systemen aan een personen zoek installatie te koppelen. Zo kun je bij brand of agressie direct de juiste personen oproepen.

De BHV alarmering van SOSvolaris

SOSvolaris levert personenzoekinstallaties en alarmering voor professionals. Vele BHV’ers vertrouwen op onze alarmering. Zij worden via onze BHV-app op de hoogte gebracht van een calamiteit. Daarnaast kunnen zij ook zelf een oproep of scenario starten en onderling communiceren. De BHV alarmering van SOSvolaris bestaat uit onze BHV-app en cloud platform waar je het beheer doet. De alarmering is uit te breiden met man down systemen en noodknoppen. De alarmering is volledig cloud based en je hoeft niets te installeren op locatie.

Automatische aanwezigheidsregistratie

BHV-organisaties willen weten hoeveel bedrijfshulpverleners er aanwezig zijn. Dankzij de automatische aanwezigheidsregistratie weet je dat. Wanneer je als bedrijfshulpverlener aankomt op één van de ingestelde werkadressen word je aangemeld. De aanwezigheid kun je in real-time tonen op een scherm. Ook wordt de aanwezigheid opgeslagen voor rapportages. Zo weet je wat de gemiddelde bezetting is per uur.

Speciale BHV-dashboards

Vanuit het SOSvolaris platform stel je zelf presentatiepagina’s samen. De presentatiepagina’s kunnen allerlei elementen bevatten waaronder:

  • Starten van een BHV-oproep
  • Versturen van een bericht
  • Starten van een scenario
  • Overzicht van aanwezige BHV’ers
  • Overzicht van lopende meldingen, BHV-oproepen en alarmmeldingen

Je kunt presentatiepagina’s openen op computers, tablets en presentatieschermen. Bij veel bedrijven dient de receptie als centraal punt voor de BHV. Hier komen melden binnen en de receptionist zorg vervolgens dat de juiste personen worden geïnformeerd. De receptionist kan vervolgens met één druk op de knop BHV’ers oproepen en tegelijkertijd hulpdiensten inschakelen.

Koppeling met andere systemen en noodknoppen

Je kunt andere systemen en noodknoppen koppelen aan de personenzoekinstallatie van SOSvolaris. Zo kun je bij brand of een ander soort calamiteit een scenario starten en bedrijfshulpverleners oproepen. Je koppelt andere systemen via sms of IP. Daarnaast kun je bij een alarm van bijvoorbeeld een man down systeem of noodknop een BHV’er oproepen. Zo schakel je bij agressie of nood direct de juiste hulp in zonder de tussenkomst van een medewerker.

Wil je meer weten over onze BHV alarmering? Wij helpen je graag verder. Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies. Je kunt dit doen door ons te bellen via: +31 (0)85 301 08 10 of een e-mail te sturen: info@sosvolaris.com.