Slimme alleenwerkersbeveiliging voor ploegendienst

Thyssenkrupp levert vanuit Veghel en verschillende andere filialen verspreid door Nederland staal, rvs en aluminium. De materialen worden gebruikt voor de verspaning, machinebouw, constructie, plaatbewerking en installatie.  Er wordt niet alleen direct uit voorraad geleverd, maar ook voor de grotere projecten levert thyssenkrupp materialen met alle benodigde certificaten, bewerkingen en verpakkingen.

Veiligheid, gezondheid en kwaliteit staan hoog op de prioriteitenlijst

Veiligheid, gezondheid en kwaliteit staan bij thyssenkrupp hoog op de prioriteitenlijst. Een laag ongevallencijfer is iets dat het bedrijf niet aan het toeval overlaat. Dagelijks worden SQDCP-gesprekken gehouden. Nieuwe medewerkers krijgen een uitgebreide training en worden gewezen op alle mogelijke risico’s binnen de organisatie. Jaarlijkse worden meerdere veiligheidsdagen georganiseerd en door het jaar heen worden diverse workshops gehouden. Daarnaast worden er dagelijks ook veiligheidsrondes gehouden. Dit wordt allemaal gedaan om een veilige werkomgeving voor haar medewerker te kunnen realiseren.

Om de veiligheid van haar medewerkers verder te verhogen, gebruiken de medewerkers die in ploegendiensten of alleen werken de personenalarmering van SOSvolaris. Met één druk op de knop worden collega’s en bedrijfshulpverleners gewaarschuwd en weten zij direct waar zij naartoe moeten.

Robuuste personenalarmering en beacons voor indoor locatiebepaling

Voor de alleenwerkersbeveiliging van thyssenkrupp is er gekozen voor de TWIG Protector Pro met val- (man down) en inactiviteitsdetectie. Het apparaat wordt door verschillende medewerkers gedragen die ermee kunnen alarmeren maar er ook alarmen op kunnen ontvangen. Het apparaat is robuust, schokbestendig, waterdicht en beschikt over een extra luide speaker en krachtige trilfunctie. De luide speaker en trilfunctie zijn essentieel in de werkomgeving met veel omgevingsgeluid en trillingen.

De alarmering wordt gebruikt wanneer er in ploegen over het gehele terrein en in diverse hallen wordt gewerkt. Vaak wordt er dan alleen of buiten het zicht van anderen gewerkt. Wanneer één van de medewerkers alarm slaat, ontvangen zijn of haar collega’s een bericht met daarop de naam, het type alarm en de (indoor) locatie. Dankzij de beacons weten zij bij een alarm in welke hal of zone iemand is. Tevens wordt er een zwaailicht geactiveerd in de hal waar de bedrijfshulpverleners werkzaam zijn. Het zwaailicht zorgt voor extra attentiewaarde naast het luide alarm van het inkomende bericht op de TWIG Protector Pro.

Kwaliteit, Arbo en Milieu staan hoog in het vaandel bij thyssenkrupp Materials Nederland. Onze wens was om medewerkers die alleen werken op ons terrein te voorzien van een alarm waarmee zij zowel handmatig als automatisch via man down detectie alarm kunnen slaan. Andere collega’s waaronder de bedrijfshulpverlener, moeten een bericht ontvangen met daarin wie en waar er alarm is geslagen. Onze andere wens was dat een zwaailicht geactiveerd zou worden wanneer er alarm is geslagen. We hebben namelijk te maken met veel omgevingsgeluid. Nu ontvangen alle medewerkers een duidelijk en luid alarm en zien zij dat het zwaailicht is geactiveerd. Dankzij SOSvolaris is hulp altijd dichtbij. – Corné Danen, Stafspecialist KAM bij thyssenkrupp Materials Nederland